Răzvan Burleanu: Maximum 23 de echipe în Liga 2

Sezonul viitor va începe cu 23 de echipe în Liga 2, acesta fiind numărul maxim, după cum a precizat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Cert este că două dintre echipele din Liga 2 vor juca la Târgu Jiu, Pandurii şi ACS Viitorul, iar dacă Adrian Mititelu nu rezolvă problema cu stadionul din Craiova, târgujienii ar putea vedea  trei echipe de Liga 2 la Târgu Jiu.

Federația Română de Fotbal a decis împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga a 2-a dar şi pe cel după care va funcţiona în următorul sezon.

Președintele FRF Răzvan Burleanu a declarat că sezonul viitor al Ligii 2 ca începe cu un număr maxim de 23 de echipe: „Vom avea maximum 23 de echipe în Liga a 2-a sezonul următor. Nu pot să spun cu certitudine pentru că nu am încheiat procesul de licențiere. Sunt două scenarii pe care le analizăm, pe care le-am și prezentat pe scurt reprezentanților Ligii a doua: pe de-o parte vom avea varianta de a avea o singură serie de maximum 23 de echipe sau două serii, una de 11 echipe, alta de 12. Nu ne dorim să creștem numărul de echipe la nivelul ligii a doua, astfel încât să putem reveni la o singură serie peste încă un sezon, la maximum 20 de echipe”, a declarat acesta.

În ceea ce priveşte acest sezon, regulamentul se schimbă iar liderul UTA își pierde jumătate din avans peste noapte în timp ce promovarea se decide în play-off.  Formațiile care vor juca play-off pot intra în cantonament începând cu 15 mai, adică de vineri dar în primele două săptămâni va fi un cantonament închis, de izolare, după care fiecare echipă va putea face programul în funcție de măsurile de relaxare care vor mai fi impuse de Guvern.  

Pentru ocupantele locurilor 7-18 acest sezon s-a încheiat după decizia FRF şi nimeni nu va retrograda. Primele 6 vor sta în cantonament și se vor pregăti, iar  4, 11, 18, 25 iulie și 1 august sunt datele celor 5 runde care se vor juca partidele, în timp ce meciul de baraj pentru Liga 1 este programat pentru 5 august.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: