Mădălin Tache a făcut blogul primarului

Mădălin Tache din Târgu Jiu şi este unul dintre cei mai recunoscuţi web designeri din oraş datorită ideilor lui neconvenţionale dar şi datorită pasiunii cu care se implică în realizarea oricărui lucru. A realizat site-uri pentru importanţi oameni din Târgu Jiu şi a ales să înveţe singur toate secretele informaticii.

Reporter: Cum a fost prima ta întâlnire cu calculatorul?

Mădălin Tache: Prima mea întâlnire cu calculatorul a fost într-un Internet Cafe prin anul 1998 unde am ajuns cu nişte prieteni după ce am chiulit de la ore şi pur şi simplu am rămas fermecat de câte ştia să facă la vremea respectivă un calculator.

Reporter: Cum ai ajuns să fi web designer?

Mădălin Tache: Înainte să mă apuc de site-uri am trecut şi eu pe unde a trecut toată lumea, am navigat pe mirc, pe forumuri, am început să mă documentez şi cu timpul am vrut să am şi eu pagina mea ceea ce am şi făcut iar acum îmi întreţin această pasiune.

Reporter: Ai urmat cursuri în domeniul informaticii, ai o pregătire în acest sens?

Mădălin Tache: Nu am urmat niciun curs, tot ceea ce ştiu am descoperit singur şi am avut un mare avantaj pentru că mi-a plăcut limba engleză fiindu-mi astfel mult mai uşor. Aş vrea să urmez pe viitor cursurile Academiei CISCO pentru că am posibilitatea să le urmez online.

Reporter: Mai ai şi o altă preocupare în afara celei de web designer?

Mădălin Tache: Da, nu mă ocup doar cu designul site-urilor ci am o activitate mult mai complexă, administrez servere Linux, administrare şi întreţinere Windows şi am şi un job la un post de radio local.

Reporter: Cum ţi-a venit ideea realizării unui site pentru oraşul Târgu Jiu?

Mădălin Tache: Ideea mi-a venit în timpul unei călătorii în străinătate pentru că mă săturasem să citesc pe site-urile locale doar ştiri negative despre Târgu Jiu şi atunci m-am gândit să le ofer oamenilor o alternativă, să vadă şi partea frumoasă a Târgu Jiului şi să le pot arăta celor din străinătate unde locuiesc eu, frumuseţile locului aşa că am făcut site-ul pe cheltuiala mea.

Reporter: Am înţeles că tot tu ai fost cel care i-a făcut un blog domnului primar?

Mădălin Tache: Da, a fost un fel de blog cu „japca” la început pentru că eu i-am făcut blogul fără să-i cer părerea apoi i l-am prezentat şi l-am întrebat dacă îl vrea sau nu iar acesta a fost încântat de idee şi l-a acceptat în felul acesta atrăgându-şi o mulţime de tineri.

Reporter: Cât timp îţi ia să realizezi un site obişnuit?

Mădălin Tache: Durata de realizare a unui site depinde de complexitatea acestuia, un site obişnuit poate dura în jur de două ore iar altul mult mai complex cu acces la mai multe informaţii poate să dureze chiar şi o jumătate de an dar mai rar se întâlnesc persoane care să dorească să aştepte atâta timp pentru un site.

Reporter: Pentru ce alte personalităţi ale Târgu Jiului ai mai realizat site-uri?

Mădălin Tache: Am încercat să îi fac un site şi domnului Călinoiu dar a fost foarte reticent, a crezut că vreau să-i iau banii iar în rest am făcut site-uri pentru diverşi oameni politici ai oraşului cu ocazia campaniilor electorale care ulterior au fost date uitării. De asemenea, ziarul Vertical foloseşte o temă făcută de mine.

Reporter: Ce cunoştinţe trebuie să ai pentru a putea realiza un site cât de cât bun?

Mădălin Tache: În primul rând trebuie să şti peste mediu limbajul HTML şi limbajul PHP care este un limbaj pe care am înţeles că încep să îl predea la liceu şi bineînţeles trebuie să ai cunoştinţe foarte bune de limba engleză.

Reporter: Ai avut şi neplăceri în practicarea acestei pasiuni?

Mădălin Tache: Da, am înfruntat, ca să zic aşa, şi câteva atacuri cibernetice care de obicei sunt de mai multe tipuri, sunt atacuri care sunt menite pentru a face rău (flood) şi altele în care diverşi copii încearcă să-ţi spargă serverul în mod voit sau nevoit.

Reporter: Dacă ai putea schimba ceva în domeniul informaticii, ce ai schimba?

Mădălin Tache: Cred că aş impune nişte reguli care să permită blocarea site-urilor proaste, cele virusează care îţi calculatorul şi îţi fură informaţiile. Există astfel de reguli dar sunt greu de aplicat.   

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: