Mafia pădurilor, în arest la domiciliu. Decizie pentru alți trei inculpați

Alți trei inculpați din celebrul dosar „Mafia pădurilor” vor fi arestați la domiciliu, pentru următoarele trei săptămâni. Este vorba de afaceristul din Peștișani, Ion Purec Fuiorea, administratorul firmei de exploatări forestiere Șupelnița SRL, de fiul său și de o altă rudă.

În cazul lor, Tribunalul Gorj a dispus măsura controlului judiciar. Procurorii au făcut contestație.

„Admite contestația Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Desființează încheierea contestată și, rejudecând, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În baza art. 219 rap. la art. 218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Fuiorea Purec Ion (senior), Fuiorea Purec Ion (junior) şi Fuiorea Purec Ion (Nică), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 noiembrie 2020, până la data de 04 decembrie 2020 inclusiv”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova, din 13 noiembrie.

Cei trei nu au voie să părăsească locuințele din satul Peștișani și nici să comunice cu inculpații sau martorii din dosar. Decizia instanței este definitivă.

Ei sunt acuzați de constituirea a unui grup infracțional organizat, dare de mită, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală și furt de arbori în formă continuată, evaziune fiscală sau dare de mită.

În acest dosar au mai fost reținuți și plasați în arest la domiciliu șeful ocolului silvic din Tismana, doi ingineri silvici, doi pădurari și un alt om de afaceri.

Potrivit procurorilor, gruparea era foarte bine organizată, pădurarii primind mită pentru a închide ochii la furturile din pădure. Mai exact, inginerii silvici marcau arborii subțiri, iar agenții economici îi tăiau pe cei de mari dimensiuni, fiind efectuate mai multe transporturi de lemn în baza aceluiași aviz. Ulterior, cioturile tăiate ilegal erau marcate ca fiind arbori doborâți de vânt.

Vizualizări: 3,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: