Sora l-a băgat în belele. Amendă penală!

Un bărbat din Târgu Jiu a scăpat doar cu amendă penală după ce a fost prins băut bine la volan. Fapta a avut loc în vara anului trecut, dar condamnarea s-a pronunțat abia în urmă cu câteva zile.

Bărbatul de 45 de ani și-a recunoscut fapta. El le-a spus judecătorilor că, deși a băut, a urcat la volan după ce a fost sunat de sora sa.

Femeia i s-a plâns că a avut probleme cu soțul agresiv, așa că bărbatul a plecat spre locuința femeii, tocmai în Vâlcea. A fost oprit în trafic de poliție, alcooltestul indicând o alcoolemie mai mare de 2 la mie.

Pentru fapta sa, instanța l-a condamnat doar la plata unei amenzi penale în sumă de 2.700 de lei, echivalentul a 135 de zile-amendă.

„Instanța are în vedere că inculpatul are un loc de muncă în străinătate, iar în contextul actualei pandemii i-ar fi foarte dificil să se prezinte la serviciul de probațiune pentru supraveghere, astfel că, luând în considerare toate aceste aspecte, instanța se va orienta către pedeapsa cu amenda, apreciind că scopul sancționator și preventiv al pedepsei poate fi atins și fără a aplica inculpatului o pedeapsă cu închisoarea”, și-a motivat instanța decizia.

Vizualizări: 2,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: