Ani grei de pușcărie pentru un recidivist. A batjocorit o bătrână paralizată

Un bărbat din comuna gorjeană Roșia de Amaradia a fost condamnat, în primă instanță, la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru viol și violare de domiciliu. Pentru că este recidivist și în urmă cu doi ani a fost eliberat în baza recursului compensatoriu, bărbatul va petrece mai mult timp după gratii. El este acuzat că a violat o bătrână de 89 de ani, imobilizată la pat.

Fapta a avut loc în primăvara acestui an. De la jumătatea lunii martie, Dumitru Lungoci, de 43 de ani, se află în arest preventiv la Craiova.

„Condamnă la pedeapsa de 6 ani închisoare pe inculpatul Lungoci Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de viol. (...) condamnă la pedeapsa de 2 ani închisoare pe inculpatul Lungoci Dumitru, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. (...) dispune contopirea pedepselor principale, aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani, la care adaugă un spor de 8 luni, urmând ca inculpatul sa execute pedeapsa principală de 6 ani și 8 luni închisoare”, a decis, joi, Judecătoria Novaci.

Bărbatul este recidivist, fiind condamnat în 2006 la două decenii de pușcărie.

Magistrații au constatat că infracţiunile au fost săvârşite în termenul liberării condiţionate din executarea pedepsei de 20 de ani închisoare. „Constată că prin sentința penală pronunțată la data de 20.11.2018 de Judecătoria Târgu Jiu, inculpatul a fost liberat condiționat, rămânând un rest neexecutat de 1.575 de zile (4 ani, 3 luni și 25 de zile). În temeiul (...) revocă beneficiul liberării condiționate din executarea pedepsei de 20 de ani închisoare și dispune executarea restului de pedeapsă de 4 ani, 3 luni și 25 de zile închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 10 ani, 11 luni și 25 de zile”, a mai decis instanța.

Inculpatul va trebui să achite daune morale de 30.000 de lei victimei sale. Bătrâna este imobilizată la pat, fiul ei fiind angajat ca însoțitor.

Sentința instanței nu este definitivă.

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: