Magistraţi de noapte

Două evenimente care au avut loc în luna august în Gorj vin să ridice serioase suspiciuni cu privire la tinerii angajaţi în magistratură. Mai întâi a fost cazul celor doi procurori de la Parchetul Târgu Jiu, implicaţi într-un scandal care a avut loc la 4 dimineaţa, într-un club. Procurorii Bocai şi Catrinoiu sunt cercetaţi acum de superiori, mai ales că imaginile de pe camerele de supraveghere arată că nu au fost doar victime în respectivul scandal, în care a mai fost lovit şi un poliţist din Rovinari.

Acum, o tânără judecătoare de la Judecătoria Târgu Cărbuneşti a fost urmărită în trafic, tot noaptea, de un obişnuit al cluburilor de noapte, Mădălin Cremeneanu. Judecătoarea Mirela Alexandra Popescu pleca dintr-o vizită făcută la casa afaceristului Nicu Măroiu, care în primăvară a fost vizitat de mascaţi, fiind suspect de evaziune fiscală şi spălare de bani. Înţeleg că judecătoarea era în vizită la fiul afaceristului, Nicu Măroiu jr., cu care este amică din liceu. Şi a plecat după ce casa acestuia a fost incendiată de Cremeneanu. Teoretic, este posibil ca judecătoarea să fie victima unei confuzii în toată această poveste, aşa cum susţine mama ei, Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi. Practic însă, printre obligaţiile judecătorilor şi procurorilor intră şi evitarea unui anturaj care poate dăuna imaginii. Ori, pe Mirela Alexandra Popescu, povestea asta o să o urmărească toată viaţa.

Pe de altă parte, judecătoarea avea până ieri un cont public de Instagram. Fotografiile păreau ale unei starlete de cinema, în niciun caz ale unui om al legii, care trebuie să inspire societăţii încredere şi respect. Nu mai pun la socoteală că tânăra afişează o bunăstare pe care nu o poate avea nici din salariul ei, nici din câştigurile legale ale părinţilor. Mirela Alexandra Popescu a fost un elev de excepţie în şcoală şi probabil că îşi merită statutul profesional, deşi Pandurul a mai scris despre felul cum a fost ajutată să îşi ocupe primul loc de muncă. Dar, dacă vrea să aibă o carieră de judecător, va trebui să renunţe la multe din micile plăceri ale vieţii, care pentru alte persoane de vârsta ei pot fi considerate normale.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: