Filip: Când trăia tata, consilierii PNL Rovinari erau ca nişte căţei!

Robert Filip, fiul fostul primar de la Rovinari, a făcut ieri primele declaraţii publice, de la decesul tatălui său. Acesta consideră ca fiind inuman comportamentul consilierilor liberali, care îşi făceau jocurile politice chiar în curtea bisericii, înainte de înmormântare. Filip a vorbit despre nişte filmări pe care le-ar avea din campaniile trecute şi pe care se gândeşte să le facă publice.

Rep.: Cum comentaţi scandalul iscat la Rovinari pentru funcţia de primar?

R.F.: Este pentru prima dată când dau o declaraţie, după decesul tatălui meu, şi vreau să spun că este inuman ceea ce s-a întâmplat la Rovinari. Este inuman pentru că în momentul în care nici măcar nu-l înmormântasem pe tatăl meu, ei s-au întâlnit să facă majorităţi. Ei, adică echipa lui, pentru că tatăl meu acolo nu a lucrat niciodată nimic singur, iar echipa lui la ora aceasta este destrămată în şapte. Este inuman, pentru că atunci când trăia tatăl meu erau toţi ca nişte căţei, când zic toţi mă refer la echipa politică de la Rovinari şi până la urmă o să ies într-o zi public, o să scot toate filmările şi toate lucrurile care sunt făcute din 2004, din prima campanie electorală, pentru că până a mă implica eu politic într-un partid, eu m-am ocupat de toate campaniile şi ei ştiu toţi treaba asta. Ştiu toţi cum s-au făcut acele liste, ei ştiu toţi ce s-a întâmplat de la cap la coadă. O echipă înseamnă că toţi oamenii sunt uniţi, iar acum după ce s-a întâmplat tragedia, ei vin şi spun public: „Noi facem, noi continuăm proiectele primarului”. Păi în 11 ani de zile, poate să vină oricare dintre ei, pentru că tot timpul au fost o majoritate, să arate un proiect făcut de vreunul dintre ei? Tot ce a făcut, a făcut primarul alături de o echipă a lui, iar acum vin toţi şi spun: „Continuăm! Continuăm”. Păi ce continuaţi?

Rep.: Deci este adevărat că se făceau negocieri înainte de înmormântarea tatălui dumneavoastră?

R.F.: În momentul în care am venit cu tatăl meu de la Tulcea, dimineaţa s-au întâlnit anumiţi consilieri locali şi discutau în curtea bisericii, cine să ia viceprimar şi ce să facă. Toţi cei care se văd acum viitori primari au luat 200-300-400 de voturi. Aşa cum am mai spus o să prezint public ce a făcut şi ce face fiecare dintre aceşti consilieri pentru oraşul Rovinari. În viaţa lor n-au mutat o bancă mai încolo, stânga, dreapta.

Plecând de la treaba cu banii din bugetul local, era tatăl meu şi ne consultam în multe probleme, cotele pe care le încasează Primăria Rovinari au scăzut la jumătate, iar dintr-o simplă socoteală matematică rezultă că sunt câteva miliarde mai puţin. Dar dacă toţi erau atât de deştepţi şi atât de bărbaţi pe cât se cred de ce nu au venit, când trăia tatăl meu, să spună că sunt probleme. Atunci totul era lapte şi miere. Puteau să aibă o discuţie bărbătească şi să spună în faţă, dacă e o situaţie bună sau rea la Rovinari.

Rep.: Este vorba despre acei consilieri cu care Dorin Filip a făcut o echipă?

R.F.: Da, este vorba acei oameni făcuţi consilieri de tatăl meu. Acest eveniment ne-a luat în surprindere pe toţi, dar mă deranjează atitudinea acestor oameni care până la urmă au mâncat o pâine, toţi au serviciu, toţi au casă-masă datorită primarului pentru că el i-a ajutat pe toţi. Este deranjant faptul că trebuie să se întâlnească ei, să constituie majorităţi. Eu nu-mi permit să ies public şi să spun că o să fac eu, o să dreg eu, că tatăl meu a făcut nu ştiu ce. Dacă eu nu fac treaba asta, nu ştiu de ce o fac ei pentru că toţi au trăit de pe urma lui. Trebuia să-şi vadă fiecare de treaba lui, eu nu le-am cerut nimic altceva decât o lună de graţie şi în luna asta să ne aşezăm în primul rând sufleteşte, iar apoi să discutăm absolut orice. Acum au pornit un război şi toată lumea trage pentru el.

Rep.: Aţi purtat vreo discuţie contradictorie cu domnul Chivu?

R.F.: Nu neapărat că am purtat o discuţie contradictorie, dar mi s-a părut normal să avem o discuţie ca şi lider de partid, până la urmă Chivu este susţinut de UNPR şi este susţinut atâta timp cât va respecta linia partidului şi nu va cocheta cu alte partide. Era normal să aibă discuţii cu anumiţi lideri politici. Cei de la PNL pot să facă o schimbare săptămâna viitoare, dar după părerea mea nu o fac pentru că le e frică, să strângi 12 voturi din 17 este foarte greu. Am avut o divergenţă cu Chivu, am discutat-o, iar atâta timp cât va respecta linia partidului şi va fi pe acelaşi trend cu UNPR este în regulă, cât nu va fi şi va cocheta cu alte formaţiuni politice va avea de pierdut. Cât nu va respecta este o variantă de a-l schimba. Vreau să vă spun ceva şi toată lumea a ezitat să spună lucrul ăsta: Laurenţiu Chivu era printre singurii viceprimari din ţară cu o altă majoritate decât cu cea a partidului, noi eram 3 consilieri UNPR, iar majoritatea mare era liberală. Chivu a fost susţinut acolo de către mine personal şi el poate să recunoască public treaba asta. Era normal să existe discuţii cu toţi liderii, dar aceste discuţii au degenerat în bâlciuri şi poveşti. Mi se pare foarte logic ca nişte lideri politici să se întâlnească, era o majoritate liberală, UNPR are doar trei consilieri, dar de aici până la ameninţări, clanuri mafiote şi poveşti prin care adormi câteodată copiii seara e departe. Sunt simple aberaţii.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: