Magistraţii gorjeni au de judecat zeci de mii de dosare

O mie de dosare pe cap de judecător. Cu asta se confruntă angajaţii Tribunalului Gorj. Magistraţii gorjeni trebuie să facă faţă unui număr de zeci de mii de procese. Nu toate sunt întemeiate, pentru că judecătorii mai au de-a face şi cu procesomani, care se duc in instanţă pentru orice mizilic.

Pentru mulţi gorjeni orice problemă poate constitui un proces şi de aceea se simt ca la ei acasă în sălile de judecată. În acest moment pe mesele celor aproximativ 40 de magistraţi de la Tribunalul Gorj sunt peste 40.000  de dosare care s-au transformat în cel mai mare coşmar al lor. “Anul acesta au fost înregistrate până la 3 septembrie aproximativ 17.000 de dosare, iar din urmă vin alte 24.000 de dosare. În prezent la Tribunalul Gorj lucrează 48 de magistraţi”, a declarat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

La acestea se adaugă şi dosarele înregistrate la Judecătoria Târgu-Jiu, precum şi la celelalte judecătorii din judeţ, care nu sunt nici aici puţine la număr. Cele mai multe procese sunt în contencios administrativ, litigii de muncă, recuperarea taxei auto, dar şi alte cauze. O mare parte dintre cei care vin des pe holurile Tribunalului au mai multe procese. “Nu este pentru prima dată când vin la Tribunal. Am mai avut procese. Acum am contestat o amendă, asta pentru că mi se pare că am fost sancţionat pe nedrept”, a spus un gorjean pe holul tribunalului. 

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: