Mai multe job-uri în străinătate decât pe plan local

Angajatorii străini caută forţă de muncă românească. Dovadă sunt cele circa 300 de locuri de muncă puse la bătaie de angajatori din ţări precum Belgia, Anglia, Malta sau Polonia. În altă ordine de idei, pe plan local, respectiv la nivelul judeţului Gorj sunt disponibile doar puţin peste100 de locuri de muncă în contextul în care, la această dată, sunt peste 11.400 de şomeri.   

Şomerii din Gorj care se află în căutarea unui loc de muncă şi sunt dispuşi să lucreze în străinătate au de unde alege. Asta pentru că străinii vin în întâmpinarea lor cu sute de locuri de muncă. Cele mai recente solicitări vin din partea angajatorilor din Anglia, care au nevoie de 5 asistenţi medicali pentru îngrijirea persoanelor vârstnice şi pentru administrarea tratamentului prescris de medici. Vor lucra 40 de ore pe săptămână, se cere cunoaşterea limbii engleze-nivel avansat, dar şi o experienţă de minimum şase luni. Se oferă între 12 şi 24 lire brut/oră, iar contractul este permanent. Termenul limită de aplicare pentru unul dintre aceste job-uri este începutul anului viitor. Doritorii pot depune CV în limba engleza la consilierul EURES pe adresa de e-mail: [email protected]

Şi în Malta angajatorii au nevoie de personal. Sunt oferite 10 posturi pentru cei care vor să lucreze la îngrijirea clădirilor şi a camerelor. Salariul nu este unul foarte atractiv însă, se oferă doar 162,19 de euro pe lună.

Pe de altă parte, angajatorii polonezi au nevoie de 4 persoane pe posturi de analist AR (departamentul de angajamente). Cei care vor fi selectaţi pe aceste posturi primesc între 3500-4800 zloţi polonezi brut/lună; 2505-3400 zloti polonezi net/lună. Primesc un pachet de beneficii, traninguri şi cursuri (asistenţă medicală, card multisport, cursuri, ajutor în găsirea locuinţei). Se cer cunoştinţe de limba engleză, română sau cehă ori maghiară.  Pentru aplicarea la aceste posturi se poate trimite cv în limba engleză la adresa [email protected]

Locuri de muncă în Gorj

Gorjenii care vor totuşi să-şi găsească un loc de muncă pe plan local pot opta pentru unul dintre cele circa 100 de locuri disponibile prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. „Pe plan intern avem 115 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru agenţi de securitate, montator aparatură de telecomunicaţii, ospătar, programator, supraveghetor jocuri, lucrător în comerţ, tapiţer, croitor, paznic, îngrijitor animale, gaterist, instructor auto, barman, contabil, economist, inginer căi ferate, drumuri şi poduri”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Rata şomajului la nivelul judeţului este de 7,91%, echivalentă unui număr de 11.432 de şomeri din care 3291 indemnizaţi şi 7511 neindemnizaţi. Din numărul total de şomeri, 1734 sunt absolvenţi de anul acesta.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: