Mai multe şcoli din Gorj pun în pericol viaţa elevilor

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Gorj nu corespund din punct de vedere al siguranţei în caz de incendiu. S-a ajuns la această concluzie în urma unui control efectuat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Şcolile care nu se conformează măsurilor impuse riscă să piardă autorizaţia de funcţionare.

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj lista cu unităţile şcolare la care se impun anumite lucrări din punct de vedere al siguranţei în caz de incendiu. Printre unităţile şcolare care trebuie să facă lucrări pentru corectarea deficienţelor se numără Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul „Henri Coandă”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din Târgu Jiu, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari, Grupurile Şcolare din Roşia de Amaradia , Stoina şi Bâlteni şi mai multe şcoli gimnaziale din judeţ. „S-au constat nereguli referitoare la neasigurarea măsurilor de limitare a propagării incendiului în interiorul construcţiilor, neexecutarea lucrărilor de ignifugare a elementelor combustibile din structura construcţiilor. Le-am transmis unităţilor şcolare să remedieze aceste probleme cât mai repede conform adresei primite de la ARACIP. Dacă vrei să înfiinţezi specializări noi sau să autorizezi o şcoală se cere acest aviz de la ISU”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Direcţia de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, are în responsabilitate unităţile şcolare de pe raza municipiului. Conducerea unităţii spune că va lua măsuri imediate pentru corectarea deficienţelor constatate de ISU Gorj. „Am primit sesizarea şi o vom duce la îndeplinire. Serviciul de investiţii preia lucrările de reparaţii. Măsurile de conformare de la pompieri le vom transmite părţii tehnice. Vom rozolva cât mai repede aceste deficienţe, nici nu se pune problema”, a comentat Constantin Fîrţă, director Direcţia de Patrimoniu Târgu Jiu.

Nereguli din punct de vedere al siguranţei în caz de incendiu au fost constatate de reprezentanţii ISU Gorj şi la două facultăţi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: