Mai mulți consilieri județeni, angajați la stat, nu au votat bugetul CJ Gorj

Situație ciudată, luni, în ședința Consiliului Județean Gorj, când mai mulți consilieri ”nu au participat și nu au votat” proiectul de buget al județului Gorj, deși erau prezenți în ședința online. Motivul este că toți au slujbe la instituții care fie sunt finanțate din fondurile Consiliului Județean Gorj, fie lucrează în Consiliu. Este vorba despre Ion Călinoiu- Aparegio, Ionuț Drăgoi- Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”, medicii Claudiu Soare și Bogdan Niculescu și consilierii Maria Vasilescu și Cătălin Bucălăete.  

Dacă vreți să vedeți pseudo-ședința de Consiliu Județean link AICI

Consilierul PNL Eduard Berca a admis că în aceste condiții nu poate fi un consiliu care să lucreze obiectiv pentru cetățeni.

”Suntem în situația în care la anumite proiecte, unde e nevoie de votul a două treimi din consilierii județeni, să nu avem cvorum, sub problema aceasta de incompatibilitate. Sunt oameni din PSD în general.

Ce a făcut PSD a fost să populeze Consiliul și instituțiile cu oameni de la partid, care fie au fost promovați înainte de a fi în CJ Gorj, fie după ce au fost aleși. Lucrează în instituții care depind de CJ Gorj sau direcții și departamente”, explică consilierul PNL Eduard Berca.

Bugetul este unul dintre cele mai importante proiecte dintr-un an.

Consilierul Ion Ișfan a venit cu un amendament la bugetul județului, prin care elevii cazați în cele 12 internate din Gorj, un număr de 544 de elevi, să primească o masă caldă. Se referă mai ales la elevii de la învățământul postliceal și dual.

Proiectul, a susținut acesta în ședința de consiliu, ar ajuta la reducerea abandonului școlar.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a respins propunerea justificând că aceasta este în atribuția administrațiilor locale.

Ulterior, consilierul PNL Eduard Berca a propus alocarea unei sume în buget, pentru susținerea acestei categorii de elevi, în vederea reducerii abandonului școlar, iar apoi să fie rectificată în funcție de nevoi. Proiectul a fost respins!

Vizualizări: 4,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: