Mai mulţi primari PSD recunosc că sunt nemulţumiţi

Anunţul primarului de la Bustuchin, Ion Ciocea, de a-şi da demisia din toate funcţiile deţinute în partid nu i-a luat prin surprindere pe primarii social-democraţi. Ion Ciocea spune că deciziile sunt luate „pe genunchi“, iar Cârciumaru şi Călinoiu favorizează anumite grupuri care „sunt pe lângă ei“. Neoficial, unul dintre primarii PSD ne-a declarat că multă lume din partid ştie că sondajele pe colegiile 2 şi 4 au fost falsificate pentru ca să poată candida Mugurel Surupăceanu sau Eugen Vâlceanu. Deputatul Mugurel Surupăceanu, singurul parlamentar PSD, care a participat la conferinţa extraordinară a PSD susţine însă că Ciocea  va reveni asupra deciziei.

După ce a anunţat că renunţă la toate funcţiile pe care le deţine în PSD, Ciocea spune că a fost sunat de foarte mulţi oameni, colegi de partid, şi a vorbit la telefon până la miezul nopţii. „Mulţi colegi sunt nemulţumiţi de situaţia din partid. Toţi mi-au spus că mă susţin. Până la 12 noaptea am vorbit la telefon cu ei. Important este că ei au înţeles că rămân alături de PSD”, spune primarul de la Bustuchin. Ion Ciocea s-a săturat să asiste la deciziile care sunt luate în Biroul Permanent al partidului, decizii care sunt luate pentru a favoriza grupurile apropiate lui Cârciumaru şi Călinoiu. „Eu sunt nemulţumit de faptul că deciziile se iau pe genunchi şi favorizează grupurile care sunt pe lângă Cârciumaru şi Căinoiu”, a mai adăugat Ciocea.

Paicu: „Într-adevăr, Cârciumaru a greşit…“

Aristică Paicu, primarul de la Băleşti, recunoaşte că şi el a fost supărat pe conducerea PSD pentru că nu a fost lăsat să candideze la alegerile parlamentare. „Şi eu am făcut parte din ăia trei care au vrut să candideze pentru Parlament. Într-adevăr Cârciumaru a greşit pentru că trebuia să ne spună rezultatele sondajului în teritoriu, dar a trecut peste asta şi s-au votat între dânşii.  Mie mi-a trecut supărarea, domnului Ciocea văd că nu…Mă gândesc că oamenii care au fost puşi pe liste aveau o situaţie materială mult mai bună decât a noastră. Noi nu puteam să candidăm cu dânşii privind bugetul care trebuia. Banii au primat”, a spus Paicu.

„Sunt mai mulţi nemulţumiţi“

Emil Cătănoiu de la Căpreni spune şi el că există nemulţumiri în rândul social-democraţilor, dar că cele mai multe vor ieşi la iveală după alegeri. „Nu e timpul să facem o analiză. Ciocea are o supărare şi e motivat. Sunt mai mulţi nemulţumiţi, dar nu e momentul să ne spunem nemulţumirile acum, înainte de alegeri. Nu se face aşa ceva. Şi eu am nemulţumiri dar aştept să treacă alegerile”, susţine primarul de la Căpreni.

Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti, recunoaşte şi el că sunt nemulţumiri, dar pune totul pe seama crizei politice de la nivel naţional. „Eu cred că toţi sunt nemulţumiţi pentru că sunt foarte multe neajunsuri. Trebuie să avem răbdare şi să găsim soluţii”, susţine Rotaru.

Andrei Maioreanu: „Eu sunt un membru mai mic..“

Sunt şi membri PSD Gorj care se fac că nu ştiu de tensiunile existente în interiorul partidului. Andrei Maioreanu, secretarul executiv al PSD Gorj, susţine că nu sunt neînţelegeri în interiorul organizaţiei de la Gorj. „În PSD Gorj este democraţie şi nu dictatură. Nu există nemulţumiri, doar puncte de vedere diferite”. Traian Pătrăşcoiu, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, ridică şi el din umeri atunci când este întrebat de relaţiile care există între social-democraţi. „După câte ştiu eu nu sunt neînţelegeri. Fiecare este liber să face ce vrea… E drept că eu sunt un membru mai mic şi deciziile se iau la un nivel mai mare, dar nu ştiu să existe neînţelegeri între noi”, susţine Pătrăşcoiu.

Marius Vlaicu: „Dacă rămâi în teren, de acolo poţi să joci“

Marius Vlaicu crede că primarul de la Bustuchin putea să rezolve mai bine problemele din interiorul organizaţiei. „Sunt mulţi colegi care au nemulţumiri, dar care rămân în echipă. Dacă rămâi în teren de acolo poţi să joci, făcând un pas înapoi nu este o soluţie. Nemulţumirile domnului Ciocea puteau fi discutate în birou şi puteam să găsim o rezolvare”.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: