Florin Cârciumaru s-a săturat de PSD

„Nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Gorj“, este declaraţia politică a zilei de ieri, autor fiind evident Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. „M-am dat deoparte de activitatea politică în ultimele luni şi am putut să văd caracterele unor colegi de-ai mei din partid pe care i-am ajutat“, a mai spus Cârciumaru, care a precizat şi că îşi doreşte un nou mandat de primar, pe care l-ar putea obţine şi ca independent.

Cârciumaru a negat ieri că ar avea vreo intenţie de a părăsi PSD Gorj şi de a se înscrie în PDL, aşa cum circulă zvonuri în ultima vreme. Acesta a precizat totuşi că nu s-a mai implicat de luni bune în conducerea PSD Gorj, dorind să le dea o lecţie acelor colegi de partid care l-au atacat în presă cu câteva luni în urmă. „Ştiţi bine prin ce am fost nevoit să trec acum câteva luni, când au fost numiţi directorii din energie, doar pentru că eu am avut alte puncte de vedere decât unii colegi din partid“, a spus Cârciumaru. Preşedintele PSD Gorj spune că atunci s-a aliniat el la punctul de vedere al echipei sale politice, pentru că aşa i s-a părut democratic. A rămas totuşi cu un gust amar când a văzut că, pentru că a avut o poziţie diferită în privinţa colaborării cu PDL, pe care unii au crezut-o greşită, a fost atât de atacat de cei pe care i-a ajutat să ajungă în funcţii.

„A fost o lecţie şi pentru mine, şi pentru ei“

Florin Cârciumaru a vorbit ieri pentru prima dată deschis despre conflictul cu unii colegi de partid, în emisiune Interviurile Infinit FM. Cârciumaru a recunoscut că a fost atât de supărat, încât luni bune s-a dat la o parte din activitatea politică a partidului: „Mi s-au adus atunci fel de fel de acuze. M-am supărat, am decis să mă dau puţin la o parte, nu m-am mai implicat, nu am mai convocat Biroul Executiv. Consider că am procedat bine stând de-o parte, pentru că am văzut atunci ce caractere există la anumite persoane, am văzut cum unii colegi m-au considerat bun numai atunci când i-am ajutat să ajungă acolo unde au ajuns. Când am făcut o greşeală, aşa cum au considerat ei poziţia mea cu privire la directorii din energie, brusc nu mai eram bun de preşedinte la partid. Am stat de-o parte şi consider că a fost o lecţie şi pentru mine, şi pentru ei“. Cu privire la aceiaşi colegi, pe care nu a dorit să îi numească, Florin Cârciumaru a spus că până acum nu le-a dat replică, dar că pe viitor lucrurile vor sta altfel.

Eşecul de la Turburea ar trebui să trezească PSD la realitate

Preşedintele PSD, Florin Cârciumaru, a spus că recentul eşec la alegerile de la Turburea ar trebui să trezească partidul la realitate. „Eu am spus de la început că nu trebuia să propunem drept candidat pe cineva care, deşi a fost de două ori primar, a fost în cele din urmă invalidat de electorat. Trebuia să propunem alt candidat. Dar, opinia majorităţii a fost alta, am făcut o alegere greşită şi am pierdut. Eşecul de la Turburea ar trebui să ne trezească“, a spus Cârciumaru la Radio Infinit. Acesta nu a ezitat să spună şi faptul că Teodor Iloiu nici nu a fost susţinut de la Târgu Jiu, pentru că unii s-au mulţumit doar să pozeze: „Fără muncă nu se poate, nu este suficient să ai un nume“.

„Nu plec din PSD înainte de alegeri“

Cârciumaru a spus că nu pleacă din PSD înainte de alegerile prezidenţiale şi că se va implica aşa cum trebuie în campania electorală. A precizat însă că nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Gorj. Cârciumaru a spus că îşi mai doreşte un mandat de primar, pe care l-ar putea obţine şi ca independent. Întrebat dacă după alegeri va pleca la alt partid, Cârciumaru s-a arătat deschis oricărei posibilităţi: „Acum nu intenţionez să plec, dar în viaţă este bine să nu spui niciodată că nu există nicio posibilitate să pleci la alt partid. Să vă spun şi de ce. Şi independent dacă voi candida, pot să obţin un nou mandat de primar. Dar, ca să pot să fac treabă pentru cetăţeni este bine să am sprijinul tuturor formaţiunilor politice“.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: