Mai mulţi şoferi băuţi după culesul viilor şi prunilor

Producţia mare de vin şi ţuică de anul acesta îi tentează pe mulţi gorjeni să se urce la volan sub influenţa volanului, agenţii rutieri având de lucru din plin la acest capitol, mai ales că, după recentele discuţii despre modificarea Codului Rutier, unii şoferi au înţeles că pot să tragă la măsea un pahar-două înainte de a porni la drum.

Oamenii legii l-au depistat sâmbătă noaptea pe strada 11 Iunie din municipiu pe un bărbat de 45 de ani care avea o alcoolemie atât de mare încât s-a ales imediat cu un dosar penal. „Doar” 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat arăta aparatul etilotest după ce acesta a suflat în el, puţin mai treaz fiind un şofer depistat la Motru după ce s-a urcat la volan tot băut fiind. Acesta avea 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, recordul negativ la acest capitol deţinându-l însă un bărbat de 37 de ani, din Slivileşti, pentru care fiola a arătat o concentraţie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tuturor le-au fost recoltate probe de sânge şi pentru fiecare în parte a fost deschis un dosar penal, acuzaţia fiind aceea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Cei în cauză erau convinşi că ajung acasă fără probleme şi la fel ca ei a gândit şi un şofer de 54 de ani din Bâlteni, care sâmbătă seara a fost implicat într-un accident rutier produs pe drumul în lucru dintre satul său şi oraşul Rovinari. Porţiunea de drum în lucru era semnalizată corespunzător, dar şoferul nu a mai fost în stare să ţină drumul drept şi s-a răsturnat cu autoturismul după ce a ieşit în decor. Trei persoane aflate în maşină au fost rănite, fiind transportate la spitalul din Rovinari. Şoferul beţivan a fost testat cu aparatul etilotest şi astfel a fost evidenţiat faptul că acesta avea o concentraţie de  0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i, de asemenea, recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: