Mai puțini gorjeni fără treabă pe străzi după creșterea amenzilor

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat luni că 145 de gorjeni au fost sancționați în 24 de ore pentru pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 180.050 de lei. În zilele precedente, numărul gorjenilor sancționați a trecut de 200.

Un motiv ar putea fi creșterea amenzilor anunțată de autorități. „Facem apel la cetățenii județului Gorj să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgență. De asemenea, amintim că se vor majora amenzile pentru persoanele care nu vor respecta ordonanțele militare. Astfel, gorjenii care vor părăsi domiciliul fără a avea un motiv bine întemeiat riscă amenzi cuprinse între 2000 de lei și 20.000 de lei. Asta în condițiile în care amenzile stabilite, inițial, aveau valori cuprinse între 100 de lei și 5000 de lei“, a transmis DSP Gorj.

Pe lângă sancțiunea contravențională, cei care încalcă regulile izolării vor intra în carantină și vor suporta obligatoriu toate cheltuielile, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020.

Art.3 - (1) Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

(2) Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

În data de 30 martie 2020 (ora 14.00), la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 2.872 de persoane și 300 de persoane în carantină.

Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: