Mai puţini şoferi în Gorj

Examinarea on-line pentru obţinerea permisului auto le dă mari bătăi de cap candidaţilor. Gradul de dificultate al subiectelor este mai ridicat, iar din această cauză nici jumătate din cei care susţin proba teoretică, nu o trec. Nici la traseu situaţia nu este diferită. „Am dat până acum de şapte ori. Sper ca asta să fie ultima dată când dau proba scrisă. E foarte greu. Mie mi se pare că întrebările de mecanică în special sunt cele mai dificile. Dar acum am învăţat şi sper să iau”, susţine o candidată.

Spusele candidaţilor sunt confirmate de rata redusă a promovabilităţii din statisticile serviciului de permise şi înmatriculări auto. De la începutul anului şi până acum, din cei peste 16.000 de candidaţi care au susţinut proba teoretică on-line pentru obţinerea permisului auto, doar aproximativ 7.400 l-au şi promovat. Nici la proba practică situaţia nu este mai bună. Doar aproximativ 32% din candidaţii la obţinerea permisului auto, reuşesc într-un final să se vadă cu el în mână.

Reprezentanţii serviciului de Permise şi Înmatriculări auto recunosc faptul că odată cu introducerea sistemului de examinare teoretică on-line gradul de dificultate al probelor este mai mare.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: