Mai tăiați și voi o panglică, ceva! Sau măcar dați-ne ochelari RV

Parcă mi-e dor să mai asist la tăierea unei panglici, la inaugurarea unui obiectiv. În ultimii ani, în Gorj s-a mai întâmplat asta doar la stadionul din Târgu Jiu.

Pe vremuri, în campania electorală, politienii tăiau panglici. Mai inaugurau un drum, un pod, o alimentare cu apă, ceva. Acum vor să îi aplaude lumea că semnează contracte. A zis-o Dan Vîlceanu zilele astea la un post de radio. “Îi voi invita personal pe toți pesediștii să vină să ne aplaude pentru momentul în care vom semna pentru județul Gorj investiții, inclusiv podul de Lainici, pe care ei mint de 10 ani că-l vor realiza”, a spus liderul PNL Gorj, făcând referire și la varianta olitoare a municipiului Târgu Jiu sau la modernizarea drumului național 67B Scoarța-Pitești.

Cu alte cuvinte, vor acum să fie aplaudați în avans. De adversarii politici, e adevărat. Politicienii se miră în campania asta electorală că lumea nu mai crede în promisiuni. Care sunt sincere, zic ei. Or fi, dacă zic ei. Noi încercăm să limităm publicarea în Pandurul a articolelor cu “o să facem” și le așteptăm pe alea cu “am făcut”. E greu, că nu prea sunt cu “am făcut”.

Hai să vedem de ce nu vă mai cred oamenii. Să luăm drumul expres Târgu Jiu - Craiova, foarte necesar, ar trebui să ne batem toți pentru el. Ne vorbește despre el deputatul Weber de vreo zece ani. Era să ne bucurăm acum un an și ceva, când în plină campanie pentru alegerile europarlamentare, a fost scos la licitație. Mă, dacă l-au scos la licitație, înseamnă că îl fac, nu? Ei bine, după aproape un an și jumătate, ofertele sunt încă în evaluare. Zic toți că din motive obiective, că au cerut unii precizări, că au contestat unii ceva, că a venit pandemia, că urmează sfârșitul lumii. Ba, acum vreo zece zile liberalii ne-au anunțat că a fost atribuit contractul. Nu, pe portalul oficial de licitații publice totul este încremenit la “evaluare tehnică” a unor oferte ca sunt deja expirate. Nu s-a atribuit nimic. Dacă județul ăsta ar avea politicieni, între apariția ideii de a face un drum expres și tăierea panglicii nu ar trece mai mult de patru ani. Un mandat, adică. Dacă Gorjul are politicieni de carton, și drumurile rămân doar desenate pe hârtie.

Este aproape amuzant să îi vezi pe liberali și pe pesediști cum se acuză reciproc că își fură proiectele astea gen podul de la Lainici, centura municipiului Târgu Jiu, spitalul cel nou etc. E concurs, care ne minte mai bine? Nu v-ați lămurit în atâția ani că nu sunteți în stare? De ce vă supărați pe noi că nu vă mai credem, că nu mai venim la vot? Suntem în 2020, centura municipiului trebuia să fie finalizată în 2016, ați dublat valoarea contractului și vreți aplauze că mai semnați o hârtie, când vedem cu toții bălăriile care au năpădit lucrările deja făcute? Pe bune? Aștia merită palme, dar ei vor aplauze.

Acum a apărut o modă nouă, cu hologramele. După ce un candidat a prezentat holograma unui spital, a venit altul, de la alt partid, cu hologramele noilor piețe din Târgu Jiu și ale unor parcări supraterane. Până la urmă, nu ar fi o idee rea să ne dați la intrarea în piață, în spital sau chiar la intrarea în județ o pereche de ochelari pentru realitatea virtuală, prin care să vedem și noi lumea așa cum o descrieți voi în programele electorale. Poate așa reușiți să ne mai păcăliți încă 20 de ani.

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: