Mâine începe Marea Debarasare în Gorj

Gorjenii care mai au încă aparate electrice şi electrocasnice vechi şi nu au reuşit nici până acum să scape de ele mai au mâine şi poimâine această ocazie. Vineri şi sâmbătă are loc ce-a dea doua etapă a campaniei „Marea Debarasare”. La ultima campanie au fost strânse 3.810 kg de deşeuri.

Locuitorii din Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Novaci dar şi comune ca Peştişani, Runcu şi Cătunele au ocazia mâine şi sâmbătă să scape de aparatele electrice şi electrocasnice vechi, care nu mai funcţionează. „Este a doua campanie pe anul acesta şi în principiu am pregătit zona Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Novaci şi ne-au confirmat participarea şi primăria Cătunele, Peştişani şi Runcu”, a declarat Elisabeta Juveloiu, director interimar al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Ca şi în ultima campanie, deşeurile electrice vor fi colectate de firma care se ocupă de salubrizarea oraşului, respectiv serviciile de salubrizare din cadrul primăriilor. „Oamenii ştiu deja ce trebuie să facă, să scoată aparatura veche la poartă pentru a putea fi recoltată în Târgu Jiu de firma Polaris, iar în comune de serviciile de salubrizare din cadrul primăriilor”, a declarat Elisabeta Juveloiu.

 La comune, primarii vor trebui să asigure un spaţiu de depozitare până când cei de la Agenţia de Protecţie a Mediului se vor deplasa să le preia în vederea transportării lor la depozitul  ecologic de la Bârseşti.

Ultima campanie „Marea Debarasare” a avut un succes uriaş mai ales în Târgu Jiu de unde au fost strânse 2.340 de kg de deşeuri în timp ce la Motru numai de 50 de kg.

În total, la ultima campanie „Marea Debarasare” au fost recoltate 3.810 kg deşeuri electrice.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: