Majorarea voucherelor de vacanță ar putea amâna plata lor

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia ar putea discuta luni sau marți despre majorarea valorii voucherelor de vacanță de la 1.450 de lei la 2080 de lei. O discuție care se tot amână de trei săptămâni, de când ITM Gorj a comunicat, la solicitarea liderului Nicu Bunoaica de la Motru, că 2080 de lei este valoarea minimă impusă de lege.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, a sugerat la un post de televiziune că efortul financiar suplimentar ar putea amâna acordarea voucherelor. “Dacă se pune problema unei suplimentări de opt milioane de lei trebuie să discutăm cu partenerii sociali modalitatea și mai ales momentul acordării acestora. Dacă îi plătește în format electronic, pe carduri, apare întrebarea când vor fi virați acești bani, la 1 iunie, în mai, toți odată sau virați pe cardul respectiv la cererea salriatului, în anumite condiții, și mă refer la situația să fi efectuat concediul, să fie în concediu și așa mai departe”, a spus Rușeț la Tele3.

Mai multe detalii vor putea fi oferite doar după negocierile cu sindicatele. “Noi am stabilit că începând cu 1 mai le vom acorda. Sunt probleme pe care trebuie să le discutăm cu partenerii sociali, ce va fi discutat acolo va fi bătut în cuie, iar deciziile vor fi aduse la cunoștința salariaților”, a mai spus Rușeț. (A.A.)

Vizualizări: 4,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: