Rușeț îl contrazice pe Pîrvulescu: “Nu știu cu cine a discutat”

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, îl acuză pe liderul Federației Naționale Mine Energie că nu a spus adevărul în legătură cu data la care ar fi trebuit acordate primele de 1 Mai.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susținuse că tichetele cadou de 1.100 de lei ar fi trebuit date înainte de Paște. “Înțelegerea a fost să se dea la jumătatea lunii aprilie acei bani de combustibil, și uite să a trecut jumătatea, iar înainte de Paște, că e aproape de 1 Mai, să se dea și acei 1.100 de lei. Discuția a fost să se dea amândouă înainte de sărbătorile pascale”, a fost afirmația lui Pîrvulescu, care a cerut administrației să spună dacă nu are bani.

În replică, Ion Rușeț spune că de la început înțelegea a fost ca prima de 1.100 de lei să fie dată în luna mai, dar că liderul FNME nu știe din cauză că a lipsit de la negocieri din motive medicale. “În cursul săptămânii viitoare va fi dată cota de combustibil de 600 de lei și tot în cursul săptămânii viitoare se va acorda avansul”, a spus Rușeț. “După data de 1 mai, adică pe 2-3 mai vor fi date tichetele cadou de 1.100 de lei. Așa am stabilit când am semnat actul adițional nr. 2 și am făcut această inversare a drepturilor. Este o decizie pe care al luat-o împreună cu partenerii sociali în ianuarie și lucrul acesta îl respectăm”, a mai spus Rușeț, precizând că Pîrvulescu a lipsit de la negocieri din motive medicale. “Nu știu cu cine a discutat domnul Pîrvulescu”, a adăugat consilierul Directoratului. (A.A.)

Vizualizări: 4,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: