Problemă majoră la CE Oltenia. Sunt afectate două termocentrale!

CFR Infrastructură vrea să bage în reparație capitală podurile de cale ferată dintre Motru și Strehaia. Complexul Energetic Oltenia nu este de acord, pentru că asta ar însemna să nu poată alimenta cu cărbune termocentralele din Craiova și Ișalnița.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a vorbit despre acest subiect la Tele 3. “Au fost discuții legate de o revizie capitală a acestor poduri, care înseamnă o întrerupere a circulației pe aceste poduri pe o perioadă de 60 de zile. În momentul de față compania nu poate fi de acord cu această chestiune, pentru că CFR Infrastructură trebuia să ne anunțe de la finalul anului 2017 - începutul anului 2018 că are de gând să facă această reparație. Noi avem contracte bilaterale în derulare, trebuie să alimentăm cu cărbune termocentralele din Ișalnița și Craiova. Dacă acest lucru nu se face, noi nu putem să onorăm contractele bilaterale pe care deja le avem încheiate”, a spus Rușeț.

Reprezentantul CE Oltenia spune că societatea s-ar fi pregătit dacă era anunțată din timp: “Dacă CFR Infrastructură ne informa din timp și știam că vom avea o întrerupere a alimentării cu cărbune a termocentralelor Ișalnița și Craiova pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile, atunci ne luam măsurile ca atare”.

Ion Rușeț a spus că nu știe la ce concluzie au ajuns cele două părți. “La acest moment avem în vedere să nu fim de acord, iar CFR Infrastructură să rezolve problema în 2020. Dar, nu știu deciziile care s-au luat, știu doar că au fost aceste discuții”. (A.A.)

Vizualizări: 4,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: