Majorităţi şi labilităţi

Zis-o bine Zoso, întâiul blogăr al ţării (cronologic vorbind), chiar dacă nu le zice el prea des: voi când aţi răspuns ultima oară la un sondaj pe stradă? De fapt staţi, să vă iau mai pe departe: când v-a contactat ultima oară cineva ca să răspundeţi la un sondaj? Demult, este? Şi aşa-i că n-aţi făcut-o, pentru că eraţi pe fugă?

Nici nu-mi doresc să răspund la sondaje, de altfel. Nu mă interesează succesul studiilor sociologice cu atât mai mult cu cât nu cred în ele. Nimeni nu mă va putea convinge vreodată că ce spun câteva mii de bezmetici e relevant şi definitoriu pentru o întreagă ţară. Sociologia, din punctul ăsta de vedere, e o ştiinţă la fel de exactă ca astrologia. O chestie absolut asumată, dacă ne gândim la variantele alea cu ”nu știu, nu răspund”. N-ar putea să mă treacă acolo din start, fără să mă mai întrebe? Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale în România? Geoană – 11%, Băsescu – 9%, Nu ştiu, nu răspund – 81%.

Dacă sunt atât de şmecheri sociologii, de ce nu s-au desfiinţat institutele care ne-au explicat, în săptămâna de dinaintea ultimelor alegeri, că Geoană îl bate pe Băsescu cu opt procente, când ei se lăudau cu marje de eroare de până-n 2%? V-aţi depăşit marja, monşerilor. A făcut golden shower poporul pe sondajele voastre, v-a luat pâinea de la gură, iar voi sunteţi suficient de nesimţiţi şi de obraznici încât să insistaţi şi acum cu sondajele şi studiile absolut cretine la care răspund exclusiv cretinii fără ocupaţie cărora li se pare că au ceva de spus? Le urez făcătorilor de sondaje să li se întâmple ce vrea şi ce ştie majoritatea din ţara asta. Ca să nu zic ce vrea majoritatea celor care răspund la sondaje.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: