Mamă a 5 copii, răpusă de boală şi fără ajutor

Situaţie disperată pentru o gorjeancă, mamă a cinci copii minori din Târgu Jiu. De doi ani femeia a fost diagnosticată cu cancer de colon şi spune că a rămas nu doar fără banii de care ar avea nevoie pentru tratament, ci şi fără speranţa care să o facă să creadă şi în zile mai bune.

Singura sa dorinţă este acum de a  fi ajutată să rămână în viaţă pentru a-şi mai vedea băieţelul de cinci ani cum creşte, puştiul fiind cel mai mic dintre copii săi. Ionela Adina Brâncoveanu  locuieşte la marginea oraşului, pe strada Motru, asfaltul terminându-se la vreo sută de metri de locuinţa sa modestă. De când a fost diagnosticată a trecut prin tot felul de spitale, dar nu a ajuns şi la Bucureşti, unde e convinsă că ar putea fi făcută bine dacă ar avea şi banii necesari.

„Cel mai rău îmi pare de băieţel. A făcut acum în ianuarie cinci ani și de la trei ani și ceva l-am lăsat singur, pentru că eu am fost numai prin spitale. Vine la mine când sunt internată și se bucură că suntem împreună. Acum eu însă nu mai mă ridic din pat, stau de săptămâni de zile aici și nici nopțile nu mai pot să dorm. Mă trezesc noaptea și mă rog să fie mai bine, dar e tot mai greu. Am mai fost ajutați de câțiva oameni de bine, dar e greu pentru că medicamentele sunt scumpe și sunt multe. La Cluj eu nu mai vreau să merg pentru că acolo nu m-au făcut bine pentru că nu am avut bani. Alte femei care au avut mii de euro la ele au dat la doctori și și-au luat tratament bun și sunt pe picioarele lor. Eu nu am posibilitățile astea”, spune femeia.

Gorjeanca a apucat să lucreze câteva luni la o firmă de salubritate înainte de a se îmbolnăvi și așa a reușit să iese la pensie cu fabuloasa sumă de 32 de lei. Când era sănătoasă muncea și nu se gândea că boala o va doborî atât de repede. Acum perspectiva asupra vieții s-a schimbat complet, iar femeia nu își mai dorește decât să trăiască vreo câțiva ani. „Atât e pensia mea, de 32 de lei. Așa merg cu ea de un an de zile. Și mai avem alocațiile copiilor. Mi-au promis că din martie o să-mi facă o pensie mai mare, dar nu știu cum va fi. Soțul este bolnav și el, e operat de ulcer și nu mai poate munci, suntem într-o situație disperată”, mai spune mama celor cinci copii, singura sa speranță fiind acum eventualele ajutoare pe care le poate primi de la oamenii cu suflet mare și dispuși să își ajute semenii aflați în suferință.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: