Mamă și bebeluș, internați la spitalul Covid din Cărbunești

Un bebeluș de doar 3 luni împreună cu mama sa au fost internați la spitalul Covid din Târgu Cărbunești. Pacienții sunt din Turceni și au fost internați duminică. Managerul unității spitalicești, Constantin Târziu, spune că starea de sănătate a celor doi este una bună.

Femeia spune că ar fi luat acest temut virus de la soțul său care s-a întors recent din Suedia. De asemenea, unitatea medicală se pregătește ca de la 1 iulie să reprimească și alți bolnavi, iar activitatea spitalului să revină la normal.

”La noi nu au ajuns decât două cazuri, mamă și un copil de 3 luni. Copilul este bine, asimptomatic. Mama are modificări radiologice ușoare. În rest nu sunt alte modificări majore. Am înțeles că de la soț ar fi contactat. Se observă o tendință de creștere a cazurilor, sperăm să nu crească brusc, iar numărul celor infectați să scadă. Noi facem anumite pregătiri, începem să-i ducem pe pacienții puțini în altă secție. Am început o reorganizare”, a spus directorul Spitalului de la târgu Cărbunesti, Constantin Târziu, la Radio Infinit. Duminică și luni au fost raportate 12 cazuri noi în Gorj.

O veste bună vine și în privința micuților din cadrul DGASPC Gorj, care au fost internați aici în urma unei infectări cu coronavirus. În acest moment, dintre cei 8 copii mai sunt doar 4 internați. ”Mai avem 4 copii. Astăzi li s-au luat cel de-al doilea test, iar dacă rezultatul va fi negativ, vor pleca acasă. Starea lor este una foarte bună”, a mai spus Târziu.

În cadrul unității medicale mai sunt 25 de pacienți internați.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: