Gorjean găsit de jandarmi într-o grotă din Vâlcea

Un gorjean din orașul Rovinari a fost găsit de jandarmii din Vâlcea într-o grotă. Acesta se ascundea acolo de zile bune și câțiva turiști au sunat la 112 și au chemat acolo jandarmii. Oamenii legii l-au convins cu greu pe bărbat să plece din zonă și să se întoarcă acasă. Jandarmii l-au însoțit până în gara din apropiere. Este aceeași peșteră unde, în martie, două femei și cinci copii au fost găsiți de jandarmi.

Inspectoratul Județean de Jandarmi din Vâlcea a explicat că bărbatul s-ar fi plâns că nu are mâncare și cerșea de la turiștii care ajungeau în zonă. „Totul s-a întâmplat duminică, în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora. După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară. Întrebat de prezența lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întodeauna hrană”, au anunțat jandarmii.

Deși era slăbit, el a refuzat să fie transportat la spital. A fost urcat apoi în tren să vină în Gorj. „Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale. După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă - 2 pungi de haine împreună cu o pătură și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit 2 pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor și acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital. În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă”, a mai transmis IJJ Vâlcea.

Vizualizări: 4,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: