Mână de la mână pentru o familie rămasă pe drumuri

Localnicii din comuna Cîlnic, satul Hodoreasca, s-au mobilizat să ajute familia rămasă sub cerul liber chiar în pragul iernii. Casa le-a luat foc, iar acum doi copii, părinții și bunica dorm prin vecini. Oamenii au pus mână de la mână pentru a-i ajuta, însă suma strânsă este prea mică în comparație cu nevoile lor.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei lui Ion Andrița, sâmbătă. Casa a fost cuprinsă de flăcări și a fost distrusă. Nu s-a mai putut recupera decât un aragaz din casă. Ca prin minune, nimeni nu a fost înăuntru în acel moment. „Cred că de la un scurtcircuit a pornit ori de la o scânteie că a făcut focul seara. După cum se vede, nu a mai rămas nimic. Soția era plecată la o vecină, cu copiii. Doar mama era în curte. Au venit vecinii. S-au mobilizat să ne ajute, dar nu s-a mai putut salva nimic. Am rămas doar cu hainele de pe noi. Vecinii ne-au ajutat. Țin să le mulțumesc pe această cale. S-a strâns o sumă de bani, oamenii ne-au mai adus mâncare, haine”, ne-a mărturisit Ion Andrița, proprietarul casei.

„Mergem înainte...”

Ion le asigură copiilor, soției și mamei o pâine muncind în construcții. Nu are un serviciu stabil. Merge acolo unde este nevoie de el. Soția nu lucrează. Are grijă de copiii de 5, respectiv 6 ani, și de soacra bolnavă. Femeia a suferit un atac cerebral și încă nu și-a revenit. „Acum, locuim prin vecini. Avem o familie care ne-a cazat câteva zile. Am vorbit cu un alt vecin care are o casă unde nu locuiește nimeni. O să încercăm să o facem locuibilă să putem sta acolo până ne mutăm înapoi. Doamne ajută că nu a fost nimeni în casă, să fie altceva mai rău. Mergem înainte, nu avem ce să facem. Te ține omul o zi, două, o săptămână. Noi suntem patru”, ne-a mai spus, printre lacrimi, Ion Andrița.

Vecinii strâng fonduri

Vecinii s-au mobilizat. Au strâns pentru familia necăjită 3.500 de lei. Însă, oamenii au nevoie de mai mult pentru a-și putea reabilita casa. „Noi am strâns niște bani de prin sat. O să fim alături de ei cum vom putea. Să vedem ce alte fonduri se mai strâng”, ne-a spus un vecin. „Nu au recuperat decât un aragaz din toată casa. În rest, nimic. Nu era nimeni acasă când a izbucnit incendiul. Era un foc până sus. Nu am avut nici apă. Am stins cum am putut până au venit pompierii. Am adus apă cu gălețile, dar degeaba. Lumea le-a dat haine, alimente, au venit oameni și de la Motru. O să încercăm și noi să-i ajutăm, dar au nevoie de sprijin”, a fost apelul unei vecine.

AJUTOR

Și Primăria Cîlnic face demersuri să ajute familia lui Ion Andrița. Timpul este însă foarte scurt, iar iarna bate la ușă. Marți, salariații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mers din nou la Cîlnic, cu câteva daruri pentru copii. „Salvatorii care au intervenit la faţa locului au fost impresionați de drama pe care au trăit-o cei 5 membri ai familiei, printre care se aflau și doi copii de 6 respectiv 7 ani. Imediat ce și-au terminat tura de serviciu, salvatorii au mers și le-au cumpărat celor doi copilași uniforme pentru școală, rechizite, haine pentru iarnă, alimente și dulciuri. Toți membrii familiei, dar mai ales cei doi copilași au fost impresionați de gestul salvatorilor”, arată ISU Gorj.

Cei care vor să ajute familia să consolideze locuința, pot dona orice sumă în contul: RO84CECEGJ2608RON065512, deschis pe numele Andriţa Ion.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: