Managementul Energiei, preluat de o firmă străină

Asociaţia Clubul Sportiv Energia Târgu-Jiu a încheiat miercuri, 20 aprilie, cu societatea KSK Pharma Helenique SRL, reprezentată prin Krokos Nicolaos, administrator şi asociat unic, un contract pentru preluarea managementului echipei de baschet Energia Târgu-Jiu pentru o perioadă de 5 ani. „Această colaborare, parafată astăzi în prezenţa reprezentanţilor membrilor asociaţi, consfinţeşte o îmbinare a intereselor părţilor, respectiv perpetuarea fenomenului baschetbalistic la cel mai înalt nivel de performanţă pentru iubitorii fenomenului din municipiu şi promovarea imaginii investitorului prin intermediul fenomenului social pe care-l reprezintă sportul”, anunţă clubul într-un comunicat.

Mai mulţi reprezentanţi ai unei firme turco-grecească şi-au manifestat interesul de a administra echipa de baschet Energia Târgu-Jiu, în ciuda faptului că aceasta este aproape retrogradată după ce Complexul Energetic Oltenia i-a retras finanţarea. Principala condiţie este, însă, ca echipa să rămână în prima ligă, lucru care este incert, având în vedere că depinde de Federaţia Română de Baschet. În acest fel, acţionarii actuali ai echipei vor ceda dreptul de decizie.
Acţionarii echipei de baschet Energia Târgu-Jiu s-au pus la masa discuţiilor cu străinii pentru a preda în administrare trupa sportivă. Străinii au avut, totuşi, o serie de condiţii pentru a ajunge să investească în baschetul gorjean. Federaţia Română de Baschet ar trebui să mărească numărul de echipe din prima ligă, astfel încât şi Energia Târgu-Jiu să se situeze în aceasta.
Primarul Florin Cârciumaru era sigur că discuţiile se vor concretiza. „Deja s-au făcut demersuri. Săptămâna trecută am avut prezentă o echipă de 5-6 persoane din Turcia, oameni care reprezentau o firmă care vrea să investească în echipa de baschet. Sunt 2 greci şi restul turci. Au ceva comun. Oamenii vor să investească în echipa de baschet, în activitatea sportivă şi vor să investească în Municipiul Târgu-Jiu, pe activitatea de producţie. Au venit cu pretenţiile lor şi este normal că am fost de acord. La ora actuală se lucrează la un regulament de asociere. Au fost la discuţii: Primăria, Consiliul Judeţean, Artego şi doamna Jianu de la CEO. Au fost de acord cu această asociere că este un câştig. Trebuie să mergem mai departe. (...) Eu sunt sigur că ceea ce am discutat se va finaliza şi echipa de baschet va avea susţinere financiară pe viitor, cu o condiţie: echipa să rămână în prima ligă, rămânere care este legată de hotărârea pe care trebuie să o ia Federaţia Română de Baschet privind mărirea numărului de echipe în prima ligă. Aşa vom căuta şi pentru echipa de fotbal”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu-Jiu, puţin înainte de parafarea înţelegerii.
Pretenţiile investitorilor nu se opresc aici. Energia Târgu-Jiu ar putea prelua numele firmei investitoare, dar sala de antrenamente şi disputare a meciurilor va purta numele localităţii. „Lângă numele echipei Energia, se va ataşa şi numele firmei pe care o reprezintă. La sala de sport o să vedem cum se va numi, dar cred că până la urmă s-a ajuns la un acord. Se va numi Sala Municipală Târgu-Jiu. Ei vor să conducă echipa”, a mai precizat Cârciumaru. Lipsa banilor a afectat sportul gorjean, iar acţionarii se gândesc ca şi echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu să fie preluată de un investitor străin.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: