Manager CE Oltenia: Producția trebuie menținută, avem contracte

Complexul Energetic Oltenia va fi redimensionat. Managerul companiei energetice, Daniel Burlan, spune că odată cu plecarea a celor peste 3.600 de mineri și energeticieni, după aplicarea legii de reducerea a vârstei de pensionare, restrângerea activității va fi una inevitabilă.

Directorul CE Oltenia mai spune că vor fi închise cariere, dar și termocentrale. ”Dacă prevederile legii sunt pentru întreg personalul, circa 3.600 de salariați ar urma să plece anul acesta la pensie. Asta înseamnă o lipsă de personal, închidere de capacități și redimensionarea activității Complexului Energetic Oltenia.  Nu mai putem funcționa cu toate cele 4 termocentrale sau cu cele 9 cariere. Producția trebuie menținută, tocmai pentru că anul acesta avem contracte și trebuie să le ducem la bun sfârșit”, a spus Burlan.

Managerul CEO mai spune că vor exista subunități care nu o să mai poată funcționa din lipsă de personal: ”Încercăm să salvăm situația. Este o ieșire foarte mare de personal. Există subunități în care va rămâne personal care nu va putea asigura funcționarea acele termocentrale. Va trebui alocată forță de muncă. Este greu să găsești oameni așa mulți care să cunoască instalațiile din termocentrale. Nu cred că mai avem așa multă forță de muncă în acest domeniu”, mai spune Daniel Burlan.

Vizualizări: 6,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: