Când va fi aprobat venitul de completare pentru disponibilizații CEO

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030.

Planul ar urma să fie „prezentat transparent” în momentul în care va fi adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019

„Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030 (...) Este o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată săptămâna viitoare cu un plan de disponibilizări, cu compensări pentru persoanele respective. Am vorbit cu investitori din mai multe ţări care se uită să îşi construiască capacităţi de producţie în România, primele zone pe care le arătăm sunt acestea, dar planul este până în 2030. Va fi transparent prezentat în momentul în care se aprobă ordonanţa de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit proiectului, numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, dintre care 4.063 de la Complexul Energetic Hunedoara și 3.997 de la Complexul Energetic Oltenia.

Perioada de acordare a venitului de completare pentru personalul disponibilizat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, se stabilește astfel: a) 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani; b) 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani; c) 22 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 22 de ani; d) 24 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 22 de ani.

Vizualizări: 5,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: