Managerul privat al Spitalului Judeţean, la discuţii cu Stănculete

Managerul privat al Spitalului Judeţean Târgu Jiu este aşteptat la masa tratativelor de către actuala conducere a unităţii. Vasile Stănculete consideră că este de datoria managerului privat să discute cu cei care au coordonat activitatea spitalului în ultima perioadă. Începând de luna viitoare, Spitalul Judeţean va fi condus de către SC Tetraedru Medical Consulting SRL, o firmă din Ilfov care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean. Aceasta va câştiga aproximativ 11.000 de lei/lună.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu îi aşteaptă pe reprezentanţii SC Tetraedru Medical Consulting SRL, firma care va asigura managementul privat al unităţii. Vasile Stănculete spune că va coopera cu managerul privat pentru bunul mers al spitalului. „Până în momentul de faţă, nu ne-am întâlnit cu reprezentanţii firmei care a câştigat managementul privat. Personal, nu-i cunosc. Cu toate acestea, îi aşteptăm la discuţii în perioada imediat următoare. Consider că e atât o datorie a mea, cât şi a lor să ne aşezăm la masa tratativelor pentru a vedea ce s-a făcut şi ceea ce mai trebuie făcut pentru ca activitatea spitalului să se desfăşoare mai bine. Sunt deschis la discuţii şi voi coopera cu managerul privat pentru bunul mers al spitalului privat, indiferent din ce ipostază”, a declarat Vasile Stănculete, actualul manager al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Acesta crede că vor exista discuţii şi cu şefii de secţii pentru a vedea care vor fi păstraţi în funcţii. „Suntem oameni. Cred că vor exista discuţii şi cu şefii de secţii. Managerul privat va decide pe care îi va schimba şi pe care îi va păstra în funcţii. Viziunea Consiliului Judeţean era să vină un manager independent de actul medical care să schimbe şefii de secţii acolo unde este cazul. De altfel, cred că asta era şi singurul reproş care ni se putea aduce şi anume că medicii se apără între ei”, a precizat Vasile Stănculete.

Proiectele spitalului, evaluate de managerul privat

Actuala conducere a Spitalului Judeţean Târgu Jiu aşteaptă cu interes venirea managerului privat atât pentru a vedea care sunt ideile ce vor aduce performanţa actului medical, cât şi pentru a se decide care dintre proiectele unităţii vor fi menţiinute.

Vasile Stănculete spune că managerul privat va hotărî dacă se va menţine sau nu taxa de intrare în spital impusă de actuala conducere. „Cred că un manager de specialitate va aduce performanţă spitalului. Aşteptăm cu toţii să vedem care sunt ideile cu care va veni noua echipă managerială. De asemenea, tot managerul privat va decide care dintre proiecte vor fi continuate şi care se vor sista. În ceea ce priveşte păstrarea sau anularea taxei de intrare în spital, acest lucru se va hotărî de către managerul privat. Un cuvânt important va avea de spus şi referitor la externalizarea anumitor servicii din cadrul spitalului”, a declarat Stănculete. Acesta a mai menţionat că managerul privat nu va putea face schimbări în Consiliul de Administraţie al spitalului întrucât acesta a fost numit de către Consiliul Judeţean.

În urmă cu două zile, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că managerul privat va decide dacă Vasile Stănculete va mai fi menţinut pe funcţie. „Dacă mi se va propune să rămân pe funcţie voi vedea mai întâi care sunt condiţiile impuse”, a explicat Stănculete.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: