Mâncare caldă pentru zeci de oameni vulnerabili

Zeci de persoane din comuna gorjeană Turburea vor primi mâncare caldă acasă, în fiecare zi. Campania va demara în curând, iar autoritățile promit să le ducă acasă celor vulnerabili trei feluri de mâncare zilnic. Beneficiarii care se regăsesc pe listă au fost selectați din rândul localnicilor vulnerabili.

În total, optzeci de persoane din localitate vor fi incluse în acest program. “Demarăm o campanie. Vom da mâncare la 80 de persoane. E un lucru mare. Vor fi persoane vulnerabile. Le vom duce în fiecare zi trei feluri de mâncare”, a transmis primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Banii pentru acest proiect vin de la Uniunea Europeană și se va desfășura pe trei ani.

Autoritățile aveau în plan și înființarea unui centru de bătrâni în localitate, însă caută bani pentru a duce la capăt această investiție. O variantă ar fi ca aceasta să fie realizată în parteneriat cu cei de la Consiliul Județean. „La centrul de bătrâni încă nu am reușit. Spații avem, dar problema e de întreținere. Orice proiect, că e european sau de la Compania Națională de Investiții, îți trebuie cota ta de cofinanțare. Îl vom înființa, dar cum îl întrețin? Mâncare, angajați și utilități. Nu aș reuși decât printr-o colaborare cu Consiliul Județean, de exemplu”, a mai spus primarul. 

Vizualizări: 1,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: