Mandat de arestare pentru Rîsu Jr.

Cătălin Rîsu îşi va petrece următoarele 15 zile după gratii, după ce a accident grav două tinere. Oamenii legii au stabilit că târgujianul era beat atunci când a provocat accidentul pe strada 8 Mai. Aceştia nu au căzut de acord asupra stării de ebrietate a fiului unui cunoscut om de afaceri. Una a anunţata Poliţia, alta Parchetul. Rîsu a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar în urma recoltării probelor biologice s-a stabilit că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţia a anunţat o îmbibaţie de 0,80, iar Parchetul a comunicat 1, 65 gr/litru alcool pur în sânge.

Una dintre victimele lui Cătălin Rîsu a fost transportată de urgenţă la un spital din Bucureşti. La faţa locului, fiul cunoscutului om de afaceri a refuzat testarea cu aparatul etilotest, însă a acceptat recoltarea de probe biologice. Rezultatele arată că Rîsu avea o alcoolemie de 1,67 gr/litru alcool pur în sânge.

Cătălin Rîsu a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a fost înregistrează o cauză penală care-l vizează pe Rîsu Constantin. În acest caz se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/litru alcool pur în sânge. Procurorii au şi dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, pentru că îmbibaţia alcoolică este mai mare de 0.80g/litru alcool pur în sânge”, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Într-un comunicat de presă remis de Parchet se arată că Rîsu avea o alcoolemie de 1,65. „Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, care au atestat că acesta avea o alcoolemie peste limita legală, respectiv de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,65 g la ora 00.41 şi 1,60 g ‰ la ora 01.41“, se arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: