Investitor italian bătut la Ţânţăreni

SINGURUL investitor cu care Gorjul a reuşit până acum să se pricopsească în domeniul agricol este cu nervii la pământ şi cu faţa „şifonată” rău de tot, după ce câţiva localnici din Ţânţăreni au încercat să-l convingă să plece din localitatea lor, luându-l la bătaie. Italianul care a cheltuit sute de mii de euro în sudul judeţului tot cere sprijin de vreo doi ani de la nivel judeţean pentru a-şi putea vedea afacerea pusă pe picioare, dar până acum, agresorii lui par să fie bine-merci.

Severino Trivellin este un italian care cu câţiva ani în urmă era convins că va face treabă bună dacă investeşte în agricultura din România. A ales Gorjul ştiind că aici nimeni nu s-a înghesuit să cumpere terenuri, el devenind, astfel primul, dar şi singurul, investitor străin din judeţ în acest domeniu. Şi-a adus utilaje, şi-a cumpărat zeci de hectare de pământ, iar când a fost să culeagă roadele, s-a ales cu pumni şi picioare de la localnici. Toată afacerea a fost pusă pe picioare la Ţânţăreni, însă oamenii de aici par să nu şi-l dorească în mijlocul lor. Miercurea acesta l-au bătut pe italian pentru a-l convinge că nu trebuie să mai stea în mijlocul lor.

 „Nu înţeleg de ce acest comportament de Ev Mediu. Ştiu că nu le convine că eu muncesc pământul şi lor nu le mai permit să îşi lase animalele libere, dar nu trebuie procedat aşa. Ajung eu să cred că pentru jumătate din populaţia acestei ţări e nevoie de unul ca Ceauşescu, care să impună respectul legii chiar şi cu forţa. Au venit 2-3 din sat la mine şi m-au lovit direct în figură, spunându-mi să plec la mine în Italia. Astă iarnă când ningea veneau cu căruţele şi puneau zăpada la mine la poartă, blocându-mi accesul. Ce au cu mine, că eu nu le-am furat nimic, din contră, plătesc impozite şi taxe statului român, iar ei nu şi, în plus, mai mă şi fură”, se plânge italianul.

        

Cere anchetă de la Poliţie

Din 2008 de când a pus afacerea pe picioare, italianul este asociat cu Paula Mihart, o gorjeancă interesată de agricultură şi producţii ca în Occident. Şi-au dat seama însă amândoi că nu au mari şanse de izbândă în Gorj, dar încă nu disperă. „Vrem să mergem la Ministerul Agriculturii, să ne plângem şi la Bucureşti, poate aşa vom primi sprijin mai mult în a fi lăsaţi în pace ca să ne putem lucra terenurile. Nu cerem altceva. E treaba localnicilor că vor să lucreze un pământ pe care nu au acte sau să îşi lase animalele pe acolo libere. Ne-ar fura pe toate părţile dacă ar fi posibil. Este inadmisibil ce se întâmplă. Încercăm să ne adresăm şi presei din Italia pentru a arăta ce se întâmplă aici, măcar să afle şi alţii la ce riscuri se expun dacă se gândesc să vină cumva cu banii în acest colţ de lume”, declară femeia.

Italianul a mers ieri şi şi-a scos certificat medico-legal, după care a mers la Poliţie şi a depus o plângere. Aşteaptă să fie făcută o anchetă prin care vinovaţii s fie depistaţi şi traşi la răspundere. Nu crede că se va întâmpla însă vreodată aşa ceva în România pe care o cunoaşte el.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: