S-a urcat pe stâlp să fure şi s-a electrocutat!

Un bărbat de 59 de ani din Cătunele a fost la un pas de moarte, după ce s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune situat pe Dealul Bujorăscu cu intenţia de a sustrage nişte componente din cupru, însă s-a electrocutat. El a rămas pe sârmele de înaltă până la sosirea echipajelor SMURD care l-au coborât şi l-au transportat la Spitalul din Motru. Bărbatul este în stare gravă motiv pentru care a fost transportat cu un elicopter la Bucureşti.

Bărbatul a sperat că va face rost de bani, însă nu a fost aşa. L-a urmărit ghinionul astfel că a rămas cu mâna pe obiectele pe care intenţiona să le fure. El a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune  şi a încercat să sustragă nişte componente de cupru, însă s-a electrocutat. ”S-a urcat să fure cuţitele de cupru, s-a spart izolatorul, a dat linia afară şi s-a electrocutat. Am mai găsit unul, mai demult, la fabrica de pâine. A spart zidul, a intrat şi l-am găsit tot aşa electrocutat. Momentan, linia a fost deconectată. Au mai furat conductoare pe linie, vreo 4 feţe de stâlp. Lipsa de bani. Asta e!”, a declarat Claudiu Spătaru, angajat CEZ Oltenia. Un alt angajat al CEZ a precizat că unii dintre hoţi sunt mai norocoşi şi scapă de pericolul care-i pândeşte pe liniile de înaltă tensiune. ”Frecvent se urcă, dar mai scapă!”, a spus un alt angajat al companiei.

Pacientul în stare gravă

Bărbatul care s-a electrocutat a fost coborât de pe stâlp de către angajaţii SMURD şi transportat de urgenţă la spitalul din Motru. De aici, a fost trimis la Târgu-Jiu, starea sa fiind foarte gravă. Bărbatul  a fost adus în şoc traumatic şi prezintă arsuri de toate gradele pe corp, în zona coapsei leziunile fiind de gradul IV. ”Este în şoc traumatic. Arsură de gradul IV pe coapsa dreaptă, de gradul III pe abdomen, torace şi latero - cervical. Tensiune mică! Puls mic, saturaţie mică! Relativ stabil, spre agravant!”, a precizat Liviu Ciubotaru, asistent Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj despre  starea pacientului, în momentul aducerii la Unitatea de Primiri Urgenţe Gorj. La Unitatea de Primiri Urgenţe, bărbatul a fost stabilizat, însă medicii au solicitat acordul pentru transferarea pacientului la Clinica de Arşi din Bucureşti, având în vedere starea gravă în care se află.

Cu elicopterul, la Bucureşti

Medicii de la UPU au stabilizat pacientul, însă, având în vedere starea gravă a acestuia au solicitat acordul pentru transport la Bucureşti. Medicul Ramona Oprea a declarat că ”pacientul este stabil hemodinamic. Prezintă arsuri prin electrocutare prin arc electric. Are o poartă de intrare a curentului pe mâna stângă şi ieşire pe coapsa stângă. Gradul IV! Se procedează pentru transferul lui la Bucureşti.” În scurt timp de la sosirea la UPU, pacientul a fost preluat de la stadionul municipal de către un elicopter SMURD şi transportat la Bucureşti.

Şi ars şi cu dosar penal

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei municipiului Motru care a stabilit că bărbatul de 59 de ani, împreună cu un minor de 16 ani, se aflau în acea zonă cu scopul de a sustrage de pe stâlpii de electricitate, conductori electrici. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Daniel Tică a precizat că în  cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: