Fiul omului de afaceri Râsu a provocat un accident cu victime

Grav accident rutier produs în noaptea de duminică spre luni pe o stradă din municipiu, unde două fete au fost rănite, iar patru autoturisme au fost avariate de un bolid condus de Constantin Râsu, fiul patronului cu acelaşi nume, cel a cărui fiică, Oliana, a pierit acum patru ani într-un teribil eveniment asemănător.

Accidentul de pe strada 22 Decembrie s-a produs chiar la miezul nopţii, cele două fete rănite mergând pe trotuar, spre casă, în timp ce se întorceau de la o petrecere organizată de Sfântul Gheorghe. Una dintre ele are 22 de ani şi este din Petroşani, iar cealaltă, de 21 de ani, este din Novaci, ambele având neşansa să se afle la locul şi momentul nepotrivit. Strada este una cu sens unic, iar cu viteză circula Râsu Junior, al cărui bolid de zeci de mii de euro a lovit mai întâi un alt jeep parcat în zonă, după care maşina sa a urcat pe trotuar şi a trântit trei stâlpi metalici, puşi acolo de Primărie pentru ca şoferii să nu parcheze aiurea. Maşina lui Râsu şi-a continuat însă deplasarea, scăpată de sub control, şi s-a oprit în următoarea parcare, unde a izbit în plin maşina unui procuror şi alte două autoturisme, printre acestea fiind şi cea a fostului şef de la Jandarmeria Gorj, col. Eugen Ţambrea. Între prima şi a doua maşină lovite în această parcare se aflau studentele, una dintre ele fiind prinsă direct între autoturisme, sângele pierdut de fată fiind vizibil şi ieri pe autoturismul transformat într-o grămadă de fiare vechi.

Anchetă discretă, discretă…

Cercetările la faţa locului au fost unele extrem de discrete, mai ales că şoferul Constantin Râsu a refuzat să sufle în aparatul etilotest al poliţiştilor, invocând dureri în piept, incomparabil mai mici decât cele ale victimelor sale, care au ajuns la spital cu răni grave, una dintre fete având nevoie de operaţii la Bucureşti, unde a şi fost transferată ieri la prânz. Râsu a cerut să fie dus la spital şi să i se recolteze probe de sânge, medicii consultându-l şi pentru a vedea dacă are eventuale răni, loviturile suferite in urma impactului maşinii sale cu celelalte autoturisme neimpunând internarea sa.

Poliţiştii au deschis pe numele său un dosar penal, el fiind acuzat de vătămare corporală din culpă, pentru care riscă puşcăria dacă va fi găsit vinovat, lucru pe care mulţi dintre cei care priveau ieri maşinile „şifonate” nu-l credeau posibil.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: