Mandate de arestare pentru hoţii de la Ploştina

3 dintre cei 4 suspecţi reţinuţi de poliţiştii din Motru, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să sustragă cablu electric dintr-o unitate minieră, au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile. Faţă de cel de-al patrulea suspect s-a dispus măsura interdicţiei de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 24.07.2010, orele 01:00, poliţiştii din cadrul Politiei municipiului Motru au fost sesizaţi prin 112, de către agentul de pază de la Mina Ploştina, cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să sustragă cablul electric.

Echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei Municipiului Motru s-a deplasat la faţa locului şi din primele cercetări a stabilit că din interiorul minei, sectorul Ploştina a fost tăiat un cablu electric de 6 KW, pe o lungime de 30 m, fără a fi sustras, a cărui valoare este de 2.500 lei. Continuând investigaţiile, poliţiştii au identificat în zonă, 2 tineri, C.G. Gheorghe, de 27 ani şi G. Florin, 25 ani, care nu-şi justificau prezenţa acolo, la acea oră.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că C.G. Gheorghe, de 27 ani, T.I. Vasile, de 19 ani, D. Marian, de 19 ani, M.C.I., de 17 ani, toţi din judeţul Gorj şi G. Florin, de 24 ani, din judeţul Mehedinţi, în baza unei înţelegeri prealabile, s-au deplasat în Cariera Roşiuţa, la cele două intrări ale Minei Ploştina, unde au secţionat un cablu electric de 6 KW pe care au încercat să îl sustragă dar l-au abandonat.

Poliţiştii au dispus reţinerea suspecţilor C.G. Gheorghe, T.I. Vasile, D. Marian şi G. Florin, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

La data de 25.07.2010, suspecţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului şi Judecătoriei Motru, ocazie cu care instanţa de judecată a emis pe numele suspecţilor G.C. Gheorghe, G. Florin, şi T.I. Vasile, mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 20 zile, iar faţă de D. Marian, interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: