Mândru de criblura de la Scoarţa. Tudor: M-am înjurat singur!

Criblura aplicată din Scoarţa până în Bumbeşti Piţic a reparat asfaltul. Sunt asigurările şefului de la Drumurile Naţionale care admite totuşi că „pietricelele” au fost prea mari, însă s-au încadrat în cerinţele de Compania de Drumuri. Mai mult, şeful de la Drumuri a simţit pe propria piele cum e să te alegi cu parbrizul spart din cauza criblurii.

Ion Tudor, directorul Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu, a explicat că criblura aplicată pe DN 67 B are doar beneficii pentru drum. „O să avem grijă să nu mai spargă oamenii parbrizele. Pietricelele au fost prea mari, dar au fost în stasul aprobat în contract. Toate fisurile care au apărut în drum au fost astupate. A crescut şi aderenţa. Îmbătrânise asfaltul şi au dispărut acele fisuri. Face zgomot, dar toată iarna nu am avut polei acolo. Când mergeam pe piatră cubică cum era? Asta a fost procedura”, dă asigurări Ion Tudor.

Cert este că acest tip de tratament nu va mai continua. Tudor susţine că va purta discuţii astfel încât lucrările viitoare să fie făcute cu alt material. „La Craiova, Filiaşi, Severin, s-a pus un şlam mărunt. Din păcate, nu am avut noi posibilitatea să alegem. A fost în programul naţional de întreţinere să fie pusă această criblură, fiind o zonă cu diferenţe mari de temperatură vara şi iarna. Aş fi preferat să se facă acel şlam. Am fi fost foarte liniştiţi. Oamenii nu ar fi avut aceste necazuri. Dar nu a hotărât Ion Tudor. Din punct de vedere tehnic, procedeul este bun. Dacă se vor mai face tratament, am discutat şi cu domnul director Alin Golumbeanu, trebuie gândit foarte bine caietul de sarcini şi granulometria”, a mai spus Ion Tudor, la Gorj Tv.

Pe acest tronson de drum, zeci de şoferi s-au ales cu parbrizele sparte din cauza criblurii. Inclusiv şeful de la Drumuri a păţit-o. „Îmi asum. Recunosc că nu am putut să fac nimic. Şi eu mi-am spart parbrizul. Două maşini de la Drumuri s-au ales cu parbrizele sparte. M-am înjurat singur! Mai înjuri când dai într-o groapă. Ştiţi cum e..”, a declarat Tudor.

Vizualizări: 8,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: