Grevă la Transloc. Cum se circulă în Târgu Jiu!

Salariaţii Transloc, societatea care asigură transportul în comun la nivelul municipiului Târgu Jiu, vor protesta joi dimineaţă, timp de două ore. Astfel, pe traseul 9 Mai-Artego, troleibuzele vor ajunge rar în staţii în intervalul orar 7.00-9.00. Salariaţii sunt nemulţumiţi de diminuarea veniturilor, dar şi de condiţiile improprii în care îşi desfăşoară munca.

Câteva zeci de salariaţi Transloc vor protesta joi în faţa unităţii, timp de 2 ore. Astfel, troleibuzele vor ajunge mai rar în staţii în acest interval orar extrem de aglomerat, sau nu vor ajunge deloc, asta pentru că sindicaliştii spun că nu au primit de la conducerea societăţii graficele de circulaţie în baza cărora să asigure o treime din necesarul de personal pe perioada grevei de avertisment.

Salariaţii Transloc au mai multe revendicări. Cea mai mare supărare pare să fie cea legată de scăderea veniturilor. „Sunt cinci aspecte pe care le-am specificat în adresa către Inspectoratul Teritorial de Muncă. O nemulţumire este legată de veniturile noastre salariale. Este vorba de acea trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat. Impozitul îl suportă angajaţii şi cer să-l suporte administraţia Transloc. A fost 32,5% procentul de impozitare şi s-a trecut la 45%. Vrem acea diferenţă de 300-400 lei pentru fiecare angajat. E dreptul nostru, pe noi ne-a afectat. Mai mult, de ani de zile spălăm aceste maşini de 12 metri lungime la perie şi găleată. O jetieră nu putem să luăm? Nu. Curtea e ca după bombardament, ne rupem maşinile prin gropi. Nicio sursă de încălzire în hale. Mecanicii lucrează iarna ca eschimoşii”, a declarat Vasile Brânzan, lider sindical la Transloc.

Sindicaliştii ameninţă cu greva generală. Protestul ar urma să aibă loc în data de 22 mai.

Vizualizări: 1,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: