Manta crede că legea pentru pensionarea minerilor putea fi simplă și clară

Problema pensionării la 52 de ani a minerilor și energeticienilor din cadrul CE Oltenia ar fi putut să fie rezolvată printr-o reglementare simplă. Acest lucru este susținut de fostul deputat de Gorj, Pantelimon Manta. Acesta spune că trebuia să fie întocmită o lege specială pentru salariații din CEO, așa cum există pentru magistrați sau polițiști.

”Lucrurile sunt destul de simple. Magistrații au o lege prin care se pot pensiona după 25 de ani, la fel și polițiștii. Au legi speciale prin care salariații se pot pensiona după ce au lucrat în acel domeniu timp de 25 de ani. Reglementarea trebuia să fie extrem de simplă. Cei care au lucrat în CE Oltenia, după 25 de ani de activitate, să se poată pensiona. Nu trebuia să mai fie făcut lucrul cu acele condiții speciale”, a spus Pantelimon Manta, la Radio Infinit.

Manta mai spune faptul că se așteaptă la decizii diferite ale instanțelor de judecată. ”Mii de oameni îi trimiți în instanță, ca să ce?”, se întreabă aceasta.

”Fiind aceste condițiile speciale, Casa de Pensii interpretează textul diferit. Este greu de spus acum cum se va solda. Trimiți mii de oameni în instanță. De ce? Să ne jucăm ca șoarecele cu pisica? La modul cum dau unii judecătorii deciziile, unii o să piardă”, a mai spus Manta.

Pantelimon Manta este avocat, are un fiu parlamentar, pe Claudiu Manta (PSD), dar și un nepot deputat, pe Radu Miruță (USR), iar faptul că și pentru el legea este neclară spune multe.

Vizualizări: 4,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: