Manţog la liberali, Morega la un pas de demitere

Şedinţă extrem de interesantă marţi seara la liberalii gorjeni, unde oaspete de seamă a fost democrat-liberalul Ionel Manţog. Acesta nu s-a înscris în PNL, ci s-a dus acolo pentru discuţii concrete pe marginea colaborării dintre cele două partide. Efectul şedinţei ar putea fi cu totul altul, lideri importanţi ai PNL ameninţându-l ieri pe Morega cu demiterea de la şefia filialei Gorj, pentru că a îndrăznit să invite un pedelist la şedinţa PNL. 

Fostul şef de campanie al lui Traian Băsescu în Gorj, Ionel Manţog, a participat marţi seara la o şedinţă a Biroului Politic al filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, prezenţa liderului democrat-liberal fiind o premieră în materie de politică locală. Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, spune că Manţog a fost invitat la şedinţa liberalilor pentru a avea posibilitatea să discute cu aceştia în mod direct despre intenţia PNL şi PDL Gorj de a forma o majoritate politică în Consiliul Judeţean şi în diferite consilii locale din judeţ.

Ionel Manţog a precizat, la rândul său, că a participat la şedinţa Biroului Politic al PNL Gorj pentru a le arăta liberalilor că PDL Gorj doreşte o colaborare cu ei şi formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean. "Prezenţa mea a fost necesară pentru a marca seriozitatea demersului pe care îl avem în negocierile cu liberalii, noi dorind să formăm o nouă majoritate în Consiliul Judeţean. Discuţiile pe această temă au început înainte de şedinţa de vinerea trecută a Consiliului Judeţean şi dorim să arătăm că nu am început aceste negocieri doar pentru a pierde sau câştiga o funcţie de vicepreşedinte", menţionează Manţog.

Morega: „Şi eu pot să cer demisia lui Orban”

Faptul că un lider democrat liberal a participat la o şedinţă PNL în Gorj i-a şocat pe liberalii de la centru. Radu Stroe, secretar general al PNL, a declarat ieri că, „dacă Morega a făcut aşa ceva trebuie să plece de la şefia filialei”. Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a anunţat că va cere la Consiliul Naţional al partidului de vineri ca Morega să fie schimbat din funcţia de preşedinte al filialei.

Contactat telefonic, Dan Ilie Morega a spus că până vineri nu vrea să facă prea multe comentarii pe seama declaraţiilor şefilor lui de partid. „Nu am ce să comentez. Aşa, şi eu pot să cer demisia lui Orban. Biroul Politic a ştiut de această invitaţie şi a fost de acord, aşa că nu văd care este problema”, a spus Morega.

Manţog, faţă în faţă cu Răuţ

Prezenţa lui Ionel Manţog la liberali a fost una inedită pentru că acesta a fost şi "oaspete" al lui Ion Răuţ, purtător de cuvânt al PNL Gorj şi fost membru al PDL până prin 2006. Contestatar al lui Manţog pe vremuri, şi probabil şi acum, fostul securist, cum îi spune democrat-liberalul, nu a avut nicio întrebare să-i pună fostului său şef de partid, semn că mesajul dinspre PDL Gorj a fost destul de clar. Răuţ declară că va respecta orice decizie vor lua colegii săi, acesta spunând că este pentru o alianţă între PNL şi PDL. "Le-am spus colegilor de la început că mă supun oricărei hotărâri, precizând totuşi că nu am încredere în personajele din partea cealaltă. Mi-aş dori să fiu contrazis şi să se face ceea ce se doreşte acum. Eu am un loc în echipa liberalilor şi particip cu toată fiinţa la acest proces. Discuţia de marţi seara a fost una exploratorie", spune Răuţ.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: