Manțog, liberat condiţionat din Penitenciarul Târgu Jiu

Veste bună primită ieri de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Ionel Manţog, instanţa de judecată admiţând solicitarea sa de a fi liberat condiţionat din Penitenciarul Târgu Jiu, unde acesta se afla în executarea pedepsei de cinci ani la care a fost condamnat în 2012.

Fostul preşedinte al PDL Gorj a putut pleca acasă aseară după ce Tribunalul Gorj i-a admis contestaţia pe care a depus-o la decizia Judecătoriei Târgu Jiu, care i-a respins luna trecută cererea de liberare condiţionată. Sentinţa de ieri a instanţei a fost definitivă şi executorie. ”Desfiinţează sentinţa penală nr. 904/15.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu. Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Manţog Ionel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Manţog Ionel, aflat în executarea pedepsei de 5 ani închisoare conform mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 206/2012, emis de Tribunalul Sibiu în baza sentinţei penale nr. 75/2012. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi 04.05.2014 la Tribunalul Gorj”, se arată în decizia de ieri a instanţei.

Ionel Manţog a refuzat să facă vreo declaraţie publică la ieşirea pe poarta Penitenciarului. El a menţionat doar că nu mai este persoană publică şi, ca urmare, le-a spus jurnaliştilor că nu are ce declaraţie să facă. Manţog a fost aşteptat la ieşirea din Penitenciar de soţia sa, cei doi plecând acasă cu o maşină. Fostul secretar de stat a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar penal în care aceeaşi pedeapsă de cinci ani a fost decisă şi pentru fostul director general de la fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, acesta fiind liberat condiţionat încă de anul trecut.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: