Manu Tomescu: Cred că sindicatele mici se vor uni între ele

Zeci de sindicate sunt în prezent în Complexul Energetic Oltenia, dar urmează o tendinţă de fuziune între sindicatele mici. Manu Tomescu, lider sindical în zona Rovinari, crede că sindicatele mici vor fuziona între ele sau cu sindicate mai mari, deoarece compania nu mai acordă zile libere plătite pentru muncă sindicală liderilor de sindicate mici.

Noul contract colectiv de muncă din Complexul Energetic Oltenia nu mai prevede zile libere plătite pentru muncă sindicală decât liderilor de sindicate mari. Asta va duce la comasarea unor sindicate, spune Manu Tomescu. „Sindicatele mici vor fi nevoite să se unească într-un sindicat mare, pentru a rezolva problema”, a spus Tomescu la TV Sud.

Liderul sindical este de părere că salariaţii ar fi avantajaţi că se unesc sindicatele. „Acum poţi să îţi faci un sindicat la 15 membri, noi suntem 13.000 de salariaţi, vă daţi seama câte sindicate putem face. Nu sunt de acord cu această fărâmiţare, aţi văzut, câţi lideri, atâtea idei. Trebuie să fim cât mai uniţi ca să ne putem îndeplini obiectivele, siguranţa locurilor de muncă şi venituri decente”, a spus Manu Tomescu.

Liderul sindical a comentat şi faptul că a apărut o nouă structură sindicală, condusă de liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu. „Am văzut şi eu în presă, Sindicatul Minerul Peşteana şi-a schimbat numele în Sindicatul Liber Oltenia. Este o nouă viziune, eu o aplaud. Sindicatul Liber Oltenia vizează toţi salariaţii din companie”, a spus Tomescu. Nu este clar dacă noua structură sindicală îşi propune să devină majoritară în CE Oltenia, drumul fiind oricum lung, care presupune să se ajungă de la 800 la peste 6.500 de membri.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: