Manu Tomescu: Directoratul e același, pe noi ne interesează negocierile

Nu schimbările de la vârful Complexului Energetic Oltenia îi interesează pe sindicaliștii din companie, ci demararea negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Liderul de sindicat Manu Tomescu a adăugat că negocierile vor începe într-un context destul de încordat, cu multe dezavantaje pentru salariați.

La începutul lunii februarie, ar urma să fie demarate negocieri pentru un nou Contract Colectiv de Muncă la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Schimbarea de la șefia companiei nu le dă emoții sindicaliștilor. „A fost o surpriză. În rest, nu cred că s-a schimbat mare lucru. Practic, membrii Directoratului sunt aceiași. Cei cinci membri de Directorat nu se schimbă, tot cu ei se vor deschide negocierile probabil. Pe noi asta ne interesează cel mai mult. Negocierile. Chiar domnul Boza declara că nu ia niciodată hotărârile singur. Nici nu avea cum din punct de vedere legal. Spunea mereu că Directoratul ia o hotărâre, că e o echipă acolo. Nu cred că se schimbă ceva sau ne afectează. Ce ne interesează pe noi acum este să ne fie plătită munca, să negociem un nou Contract Colectiv de Muncă. Din păcate, cred că îl negociem într-un context foarte încordat și asta din start cred că este un dezavantaj pentru noi”, a spus Manu Tomescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari.

Manu Tomescu a mai explicat că sindicatele ar fi trebuit să fie unite cu mult timp înainte de  negocierile pentru noul contract. „Din punctul meu de vedere, trebuia să facem acțiuni sindicale, nu mă refer doar la niște adrese trimise la Minister, acțiuni din toate punctele de vedere, tot ce ține de un sindicat ca să ne facem auziți încă din aprilie, anul trecut, când ne-am împrumutat să plătim acest bir pus pe munca noastră”, a mai declarat Manu Tomescu, la Sud FM.

Toți liderii sindicatelor care vor fi la masa discuțiilor cu administrația companiei au anunțat deja că își doresc drepturi mai mari pentru mineri și energeticieni. Primele discuții vor fi la începutul lunii viitoare.

Vizualizări: 2,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: