Boza, înaintea de decizia CS: Să fie atenți ce votează

Suspans pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse, Consiliul de Supraveghere al companiei se va reuni, luni, într-o nouă ședință și nu e exclus să cadă capete. Sorin Boza, managerul companiei, le transmite șefilor săi „să fie atenți ce votează” și este conștient că inclusiv destituirea sa ar putea fi pe ordinea de zi.

Sorin Boza susține că, de fapt, următoarea ședință a Consiliului de Supraveghere a fost programată pentru miercuri. Știe că atunci se va lua o decizie. Cei din CS au raportul Corpului de Control al premierului, dar și documente puse la dispoziție de Sorin Boza prin care a încercat să desființeze mai toate cele scrise de controlorii premierului.

Managerul CEO le-a transmis celor din Consiliul de Supraveghere să aibă grijă ce votează: “Au fost 5-6 întrebări din partea mai multor colegi. Am reușit să le arătăm documente, nu bla-bla-uri. Când am terminat această prezentare, noi am plecat, am ieșit din ședință. Am aflat că decizia s-a amânat pentru miercuri, că va fi o altă ședință decisivă. Habar nu am ce se decide miercuri. Eu le-am spus că îmi doresc să fim corecți, să respectăm legea. Sper că vor fi decizii normale. Toți cei cinci membri din Directorat așteptăm aceste decizii. Eu mă aștept să voteze niște măsuri, să recomande un audit, Dumnezeu știe. Din păcate, sunt alții care așteaptă să voteze destituirea noastră. Atât timp cât aceste acte sunt în analiză la organele competente, le recomand să fie atenți ce votează”.

Boza a mai anunțat, la Tele3, că i-a făcut deja plângere penală celui care a întocmit raportul: „Nici nu știu ce s-ar putea decide pentru că, legal, nu ai ce decide. Așa cum știți, a fost Corpul de Control al ministrului Energiei, este la Înalta Curte de Casație, cu termen pe 8 decembrie. Este și o plângere penală făcută celui care a făcut acest raport. Al doilea raport al premierului are plângere prealabilă pentru că s-au folosit în acest raport informații din raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, despre cărbune că nu are putere calorică, l-ar fi mâncat Boza. Este analiza tot a domnului Popescu, de la Ministerul Energiei. I-am făcut plângere prealabilă”.

Vizualizări: 2,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: