Manu Tomescu: Minerii iau un pumn de pastile pentru a intra în schimb

Minerii și energeticienii din cadrul CE Oltenia nu opresc protestele din fața Prefecturii Gorj. Angajații companiei energetice au intrat în cea de-a 7-a săptămână în care își strigă doleanțele în centrul municipiului Târgu Jiu. Oamenii cer ca proiectul privind reducerea vârstei de pensionare să fie aprobat cât mai repede.

Sindicalistul Manu Tomescu spune că oamenii nu mai rezistă și de data asta au ajuns la limita răbdării. ”Minerii iau un pumn de pastile pentru a intra în schimb”, mai afirmă acesta.

”Problema cea mai mare și pentru care protestăm este legată de proiectul de lege care ne-ar recunoaște grupa de muncă în condiții speciale. Zeci de ani am asigurat sistemul energetic național. Grupa de muncă ne-a fost luată fără voia noastră. Toți factorii de risc ne-au distrus sănătatea. Mulți sunt bolnavi și îmbătrâniți. Iau câte un pumn de pastile pentru a intra în schimb. Suntem aici pentru că nu mai putem, nu mai avem nicio speranță. Este printre noi un coleg care are 58 de ani, cu 39 de ani de muncă și mai trebuie să mai muncească încă 3 ani de aici încolo. Sunt mulți ca el”, a spus Manu Tomescu.

Protestatarii au ținut și un moment de reculegere pentru colegii lor care s-au stins din viață.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: