Rușeț: Cred că legea nu va trece

Ion Rușeț nu este încrezător că vor trece modificările pe care și le doresc minerii și energeticienii din Gorj. Consilierul Directoratului companiei energetice este de părere că proiectul de lege prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare va fi respins. Cu toate acestea, unii sindicaliști își doresc chiar conturarea unui alt proiect de modificare a vârstei de pensionare pentru angajații companiei.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a explicat de ce nu crede că va trece actualul proiect de lege: „Nu cred că e cineva care să spună că nu și-ar dori reducerea vârstei de pensionare. Dar eu cred că legea nu va trece. Suntem în a doua Cameră sesizată, un proiect de lege care nu a fost dezbătut în Senat. Este o lege organică, majoritatea avizelor au fost favorabile pe forma care a trecut de Senat. Ne vor duce la comisia raportoare. Cred că poziția Guvernului va fi una de respingere. Legea, fiind organică, ar trebui să întrunească voturile a jumătate plus unul din totalul deputaților în funcție. Sigur va fi dezbătută, dar nu se va atinge numărul de voturi și proiectul va fi respins. Eu așa văd”.

Pe de altă parte, acesta susține că parlamentarii gorjeni își doresc să ajute minerii și energeticienii. Sindicalistul Nelu Roșca ar fi propus să fie creionat un alt proiect de lege care să fie susținut de senatori și deputați în Parlament.

„Există preocupare din partea forțelor politice de a găsi o soluție pentru mineri. Sindicatele au mers mai departe. Domnul Roșca a cerut să facem o comisie mixtă în care să cerem pozițiile specialiștilor, Casei Județene de Pensii, în așa fel încât să propunem actualilor parlamentari de Gorj un nou proiect de lege care să fie dezbătut și să țină cont de niște realități ale Gorjului și ale companiei. Vechiul proiect se adresa doar energeticienilor. Ceea ce fac colegii din Piață este un avertisment public. Oamenii nu trebuie amăgiți. Colegii, tot văzând aceste dezbateri, își creează anumite speranțe și trebuie analizat, discutat de un nou proiect de lege asumat de parlamentari”, a mai spus Rușeț, la Gorj TV.

Vizualizări: 4,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: