Marcajele rutiere de pe străzile din Târgu Jiu, revopsite noaptea

Odată cu venirea vremii frumoase, primăria Târgu Jiu a dat startul lucrărilor de înfrumusețare la nivelul municipiului. În această perioadă, angajații societății Edilitara au fost mobilizați pentru revopsirea trecerilor de pietoni și a celorlalte marcaje rutiere și lucrează inclusiv pe timp de noapte. La nivelul orașului se mai derulează și alt tip ce lucrări, la parcurile de joacă și în ceea ce privește spațiile verzi.

Anul acesta, administraţia locală din Târgu Jiu reface marcajele rutiere și revopseşte trotuarele în regie proprie. Pentru astfel de lucrări, muncitorii și utilajele lucrează în special noaptea, astfel încât să nu fie deranjaţi de participanții la trafic. "Realizăm marcajele rutiere, longitudinalele, diversele, dar și parcările de reședință. Ne permite vremea și am început. Se lucrează inclusiv în schimburile de noapte. Precizez că facem marcajele în regie proprie, avem în dotare două mașini de marcaj. Am achiziționat vopseaua și realizăm noi aceste marcaje. Sper ca într-o lună, maximum, să finalizăm cu toate străzile din municipiu și să ne putem axa și pe parcările de reședință. De altfel de luni, vom începe și la parcările de reședință, dar mai serios vom intra după ce finalizăm străzile", a declarat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.
La nivelul orașului se mai desfășoară și alte astfel de lucrări de înfrumusețare a orașului. "Montăm bănci, am montat mese de șah, mai montăm niște panouri de informare, unde orice cetățean poate afișa ceva pe aceste panouri. Suntem în reularea achizițiilor locurilor de joacă, o să mai modernizăm încă 10 locuri de joacă anul acesta. Anul trecut am modrnizat 15", a mai spus Jilăveanu.
Autoritățile locale nu știu deocamdată la cât se ridică cheltuielile cu înfrumusețarea orașului. O cifră finală vor avea abia după încheierea acestor acțiuni.

Galerie foto


Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: