Un nou sens giratoriu în Târgu Jiu

Primăria din Târgu Jiu a dat startul lucrărilor pentru a realiza un nou sens giratoriu în zona de sud a municipiului. Investiţia se va realiza la intersecţia străzii Victoria cu Mărgăritarului şi centura ocolitoare, care este o zonă intens circulată. Administraţia locală speră ca prin realizarea acestui sens giratoriu să fluidizeze traficul în municipiul Târgu Jiu.

Lucrările pentru realizarea sensului giratoriu au fost deja demarate şi sunt efectuate de către angajaţii societăţii Consiliului Local, Edilitara Public. În câteva săptămâni lucrările vor fi finalizate. "Este vorba de sistematizarea din zona de sud a municipiului Târgu Jiu. Se cunoaşte destul de bine că acolo s-au realizat o serie de sensuri giratorii, în special în zonele de intersecţii, mai ales acum, cu dezvoltarea întregii zone, din punct de vedere comercial. Acum se lucrează în intersecţie Victoria cu strada Mărgăritarului, Aleea Victoria, unde, de asemenea, se reglementează circulaţia prin acest sens giratoriu, pentru a putea fluidiza circulaţia, mai ales că Aleea Victoria a devenit o zonă de aprovizionare pentru centrele comerciale din zonă", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.
Pentru realizarea acestei investiţii au fost alocaţi bani de la bugetul local al municipiului Târgu Jiu. În zona de sud au mai fost realizate în ultimii ani sensuri giratorii, în perimetrul Dedeman, dar şi în faţa centrului comercial Shopping City Târgu Jiu, mult mai costisitoare pentru primărie. "Probabil săptămâna viitoare vom avea forma finală a sensului giratoriu, urmând ca în paralel să se lucreze la realizarea pastilelor de selectare a benzilor de circulaţie, inclusiv lărgirea stânga-dreapta, în special în zona Aleea Victoria, care este o stradă mai îngustă şi care trebuie adusă în parametrii de trafic normal, probabil în două săptămâni vom avea o configurare finală a zonei respective. Investiţia privind sensul giratoriu se ridică la 170.000 lei", a mai spus directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Paralela 45º marcată printr-un simbol
Autorităţile locale din Târgu Jiu vor să monteze în sensul giratoriu un simbol prin care să marcheze trecerea Paralelei 45º Nord prin municipiul Târgu Jiu. Cândva a existat un totem în zonă, dar a fost înlăturat când au început lucrările de modernizare a zonei. Primăria vrea să organizeze un concurs de idei pentru a decide sub ce formă va marca cercul de latitudine al Pământului.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: