Marcel Romanescu: Alegerile din PNL Gorj ar putea fi amânate până în 2015

Numărul candidaţilor la şefia PNL Gorj este în creştere. Pe lângă Dian Popescu şi Victor Banţa, săptămâna trecută a mai apărut un pretendent şi anume Daniel Gorgotă. În condiţiile în care funcţia de preşedinte al PNL Gorj este din ce în mai râvnită, Marcel Romanescu, secretarul coordonator al partidului ,spune că alegerile ar putea fi amânate până în anul 2015.

Rep.: Daniel Gorgotă este un alt candidat la funcţia de preşedinte al PNL Gorj. Cum comentaţi faptul că această funcţie devine din ce în ce mai râvnită?

M.R.: Fiecare membru PNL poate candida pentru funcţia de preşedinte al partidului în condiţiile în care îndeplineşte condiţia de vechime. Din câte ştiu eu, Daniel Gorgotă are vreo 4 ani vechime în partid şi poate opta pentru şefia partidului.

Rep.: Sunt deja trei candidaţi pentru această funcţie. Personal, pe care dintre ei susţineţi?

M.R.: În momentul de faţă, consider că este prematur să vorbim de candidaţi şi să ne poziţionăm de o parte sau de cealaltă.

Rep.: De ce spuneţi că este prematur să aveţi un anumit favorit, în condiţiile în care în PNL Gorj vor avea loc alegeri la toamnă?

M.R.: Nu se ştie dacă vor exista alegeri în toamnă. În momentul de faţă, nu avem o dată certă a Conferinţei Judeţene şi nu există un calendar al alegerilor. Este posibil ca aceste alegeri să aibă loc anul viitor sau chiar să fie amânate până în 2015. Alegerile trebuie organizate statutar, iar dacă luăm în calcul data la care a fost ales, mandatul preşedintelui Dian Popescu se finalizează în anul 2014. Pe de altă parte, anul viitor vom avea alegeri europarlamentare. Din această cauză, nu exclud posibilitatea ca reprezentanţii partidului de la nivel central să decidă o amânare pentru anul 2015 ca să ne putem ocupa amănunţit de alegerile europarlamentare.           

Rep.: Ce modificări credeţi că vor apărea în Biroul Permanent Judeţean?

M.R.: PNL-ul în judeţul Gorj este un partid al primarilor, din nefericire nu avem alte funcţii. Ca atare, un Birou Permanent Judeţean ar trebui construit pe suportul primarilor din judeţ pentru că sunt cei mai reprezentativi pentru partid. Cred că nu ar trebui să existe vreun primar PNL care să nu facă parte din birou.

Rep.: În privinţa primarilor Bârcă, Bălu şi Ardeiu, excluşi şi neexcluşi din PDL, s-a luat vreo decizie la nivelul PNL Gorj?

M.R.: Fiecare dintre cei trei primari trebuie să-şi rezolve problema. Există riscul să le faci o ofertă, să accepte, iar apoi instanţa să constate că nu sunt excluşi din PDL şi să-şi piardă mandatele de primar. Cred că deocamdată nici ei nu se hazardează să ia vreo decizie în acest sens.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: