Marcel Romanescu i-a înapoiat lui Arjoca funcţia de subprefect

Marcel Romanescu a fost demis din funcţia de subprefect. Locul său a fost ocupat, începând de ieri, de către Sorin Arjoca. Până la noi schimbări Arjoca va face echipă cu prefectul Liviu Andrei. La rândul său, Marcel Romanescu va reveni la catedra de management de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“. În acelaşi timp va ataca în instanţă ordinul de demitere pentru a-i fi recunoscut examenul de admitere în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.

        

Sorin Arjoca este noul subprefect al judeţului Gorj începând de ieri. Acesta a fost cel care i-a predat ştafeta lui Marcel Romanescu în urmă cu aproximativ trei ani. Între timp, Arjoca a ocupat funcţia de inspector guvernamental, având biroul în cadrul Instituţiei Prefectului. “Începând cu data de 21 iunie am fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Gorj. Aştept să organizăm depunerea jurământului şi mă voi refamiliariza cu problemele instituţiei. Nu-mi va fi foarte greu ţinând cont de faptul că am avut biroul în cadrul Prefecturii”, a declarat Sorin Arjoca. Noul subprefect că nu intenţionează să facă schimbări la nivelul instituţiei. Ba mai mult, speră într-o bună colaborare cu Liviu Andrei despre care spune că îl cunoaşte mult mai bine decât pe Octavian Lupulescu, propunerea liberalilor pentru funcţia de prefect. “Nu vreau să schimb nimic. Echipa Instituţiei Prefectului a lucrat foarte bine ţinând cont de faptul că alegerile locale s-au desfăşurat fără probleme. Cred că o să fac echipă cu domnul Liviu Andrei pentru că acesta este sportiv. În orice caz îl cunosc mult mai bine decât pe Octavian Lupulescu”, a declarat Sorin Arjoca.

Fostul subprefect contestă ordinul de demitere

Marcel Romanescu se aştepta să fie eliberat din funcţie şi spune că este normal să se procedeze aşa la schimbarea Guvernului. “Nu fac o tragedie din demiterea mea. Mă aşteptam la acest lucru fiind normal să se întâmple aşa odată cu schimbarea Guvernului. Întrucât vreau să-mi păstrez calitatea de înalt funcţionar public, câştigată prin concurs, voi ataca ordinul demitere. Să nu se înţeleagă greşit: nu contest demiterea mea, ci voi urma paşii necesari pentru a-mi fi recunoscut examenul. În prima fază voi înainta o plângere prealabilă administrativă primului ministru şi ministrului de interne. În cazul unui răspuns nefavorabil voi formula o acţiune în instanţă”, a declarat Marcel Romanescu. Acesta se va întoarce la postul de conferenţiar universitar doctor de la catedra de management a Universităţii Brâncuşi. “Mă voi întoarce la catedră, iar începând cu data de 2 iulie voi intra în examenul de licenţă. Am lucrări în coordonare întrucât nu am întrerupt contactul cu studenţii pe perioada în care am fost subprefect”, a precizat Romanescu.

POLITICĂ

Marcel Romanescu spune că, momentan, nu va intra în politică întrucât are de rezolvat nişte probleme familiale. “Deocamdată, nu voi face politică. Mă voi ocupa de rezolvarea unor probleme  de sănătate ale tatălui meu. După aceea voi lua o decizie în acest sens”, a declarat Romanescu.

PREFECT

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, spune că este dispus să facă echipă cu Sorin Arjoca. “Eu fac echipă cu oricine. Nu am nimic împotriva domnului Arjoca. În momentul de faţă, aştept să văd dacă va veni cineva de la Bucureşti pentru a-l numi în funcţie, iar dacă nu mă voi ocupa chiar eu de organizarea jurământului”, a declarat Liviu Andrei.  

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: